Türk Telekom Arena'nın açılışında yaşanan gerginlik sonrası Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türk Telekom Arena'da protestoya katılanların tespit edilmeye çalışılıp sonra stada alınmamak istenmesini doğru bulmadıklarını belirtti. "Bu bize de zarar veriyor. Polat bizi de zor durumda bırakıyor. Bırak kimi tespit ediyorsun" diyen Özak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da artık o geceyi unuttuğunu, gündeminin çok dolu olduğunu da belirtti. Özak "Daha fazla uzatmanın da anlamı yok. Sayın Başbakan Galatasaray taraftarına, camiaya kızgın olmadığını zaten söyledi" dedi. Başbakan Erdoğan'ın stadı terk etmesine varan gelişmelerin perde arkasıyla ilgili ilk kez ilginç detaylar veren Bakan Özak, Adnan Polat açılış davetiyesini götürdüğünde çekincesini açıkça şöyle ortaya koymuş; "50 bin kişi Türk Telekom Arena'da olacak. Bu tür kalabalık ortamlarda protestolar gündeme gelebiliyor. Bunun üzerine Polat'ın cevabı 'Merak etmeyin sayın Bakanım. Biz önlemimizi aldık."

'HADİ GİDELİM' DEDİM
Özak,protestolar için "O tür kalabalık ortamlarda protestolar yaşanabilir. Zaten Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ı da protesto edenler vardı" dedi. "Aslında protestoları ilk ateşleyen Polat'a yönelik bazı tepkilerdi" diyen Özak şöyle konuştu; "TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın konuşması sırasında protestolar artınca, konuşma biter bitmez Sayın Başbakan, 'Hadi gidelim' dedim. Çok da güzel bir konuşma hazırlamıştım. Çünkü ben Ali Sami Yen Stadı'nın açılışında bulunmuştum. Orada futbol oynamıştım. Ayrıca Trabzon'da futbolun gelişmesinin ilk temelinde Ali Sami Yen'in harcı vardır. Bunları anlatacaktım. Aslında Sayın Başbakanımıza, "Müsade edin ben de konuşayım, sonra stattan çıkalım" dedim. Sayın Başbakanımıza, "Belki beni de yuhalarlar ama Galatasaray camiası için onore edici mesajlar vereceğim" dedim. Ama stattan hemen ayrılmak istedi. Hep beraber çıktık."

Adnan Polat'a tepkiler vardı
Bakan Özak "Galatasaray taraftarına kızgın mısınız?" sorusuna ise "O protestoların kaynağında Adnan Polat'a oluşan tepkiler vardı. O nedenle G.Saray taraftarına kızgın değiliz. Türk Telekom Arena açılışını düğün günü gibi hayal etmiştik. O gölgelendiği için üzüldüm. Açılışta yaşananlar, 'iki kale arkası' garantisinin işe yaramadığını gösterdi. Keşke Polat, kendinden o kadar emin olmasaydı" cevabını verdi.

Biz ev sahibiyiz, üst kullanım Galatasaray'ın
FARUK Nafiz Özak, spordan sorumlu Devlet Bakanlığı'nın Türk Telekom Arena'nın "ev sahibi" olduğunu anımsattı: - Diğer birçok statta olduğu gibi kulüpler kiracı konumunda. Galatasaray, üst kullanım hakkına sahip bir kiracı. - Vazgeçmek söz konusu mu? - Hayır canım, olmaz öyle şey...

Hastane yapacaktık Başbakan izin vermedi
SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Seyrantepe'de Türk Telekom Arena'nın yükseldiği arsanın durumuna açıklık getirdi: - Aslında biz oraya hastane yapacaktık. Sayın Başbakanımız stadyumdan yana tavır koydu. Akdağ, sonuna kadar direndiğinin altını çizdi: - Ben hastane konusunda çok direndim, ancak Başbakanımız, "Tamamdır, oraya stadyum yapacağız, size hastane için yer buluruz" dedi.


Sabah