Anadolu Adalet Sarayı 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Batuhan Özdemir, ölen Kadir Ökçesiz'in babası İbrahim Ökçesiz ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Özdemir'in avukatı Sabire Akbaş, müvekkilinin olay günü kendisini savunmak amacıyla hareket ettiğini, Kadir Ökçesiz ile aralarında daha önceden bir husumet bulunmadığını söyledi.

Ökçesiz'in babası İbrahim Ökçesiz de "Sanık, Aziz Yıldırım başkanı ve hükümeti istemediği için oğlumu öldürmüştür. Kendisi zaten militandır. Bu, kamera kayıtlarında da mevcuttur. Cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Son savunması sorulan Özdemir, beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, Batuhan Özdemir'i, "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın fiili haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle cezayı 15 yıla indiren heyet, Cenk Eroğlu, Özkan Eroğlu ve Baran Ayken'i yaralama suçundan da Özdemir'e 4 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

MÜEBBET İSTENMİŞTİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Kadıköy'de 2013 yılının Haziran ayında meydana gelen olayda, UEFA tarafından Fenerbahçe'ye verilen cezayı protesto etmek amacıyla taraftarların Bağdat Caddesi'nde yürüyüş düzenlediği belirtilmişti.

Yürüyüş sırasında şüpheli Batuhan Özdemir'in bulunduğu grupla, Kadir Ökçesiz'in yer aldığı grubun Bağdat Caddesi Kızıltoprak civarında karşılaştığı kaydedilen iddianamede, çıkan kavgada Özdemir'in Ökçesiz'i bıçakla öldürdüğü, Cenk Eroğlu, Özkan Eroğlu ve Baran Ayken'i de yaraladığı anlatılmıştı.

İddianamede, Özdemir'in, "Ökçesiz'i kasten öldürmek"ten müebbet, "Cenk Eroğlu, Özkan Eroğlu ve Baran Ayken'i kasten yaralamak"tan da 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.