Anadolu Grubu’nun Başkanı Tuncay Özilhan, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) tarafından hazırlanan, içki ve tütünde adeta 4. Murat yasakları getiren tasarı yasalaşırsa Efes Pilsen Basketbol Kulübü’nü kapatacaklarını açıkladı. Pakistan’da bir iş gezisinde bulunan Özilhan, tasarının ’komple bir karartma’ anlamına geldiğini belirterek, “Bu şekliyle baktığınızda komple bir karartma geldiği görülüyor. Eğer bu şekilde tasarı yasalaşırsa Efes Pilsen’i kapatacağız. Kulübün adını değiştirip yoluna devam etmesi yöntemini düşünmüyoruz” diye konuştu.

Beşiktaşlı olmasıyla tanınan ve bir dönem adı başkanlık için geçen Özilhan, “Takımı Beşiktaş ile birleştirmeniz söz konusu olabilir mi?” sorumuza ise “Hiçbir takımla, hiçbir şeyle birleşmeyiz, Efes Pilsen’in adını da değiştirmeyiz, kulübü kapatırız. Köklü, Türkiye’ye kupalar kazandırmış başarılı bir kulübün kapanmasının sonuçlarını ise tasarıyı hazırlayanlara sormak lazım” şeklinde cevap verdi.

1 yıl süre veriliyor

TAPDK’nın ’tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satışı ve sunumuna ilişkin usul ve esasları düzenleyen’ yönetmelik taslağı daha ağır hükümlerle yenilenerek görüşe açıldı. Yönetmelik alkollü içki firmalarının spor sponsorluğunu tamamen yasaklıyor ve bir ek madde ile Efes Pilsen gibi sponsor firmalara bu sponsorluklarını bitirmeleri için 1 yıl süre veriyor.

4. Murat yasaklarını aratmıyor!

Yeni tasarıya göre alkollü içkiler, halka bedelsiz, hediye, yardım, ödül, eşantiyon ve promosyon olarak dağıtılamayacak. Alkollü içkiler sektöründe faaliyete tahsis edilen araçlar üzerinde alkollü içki markaları ile bunların tanınmasını sağlayacak renk kombinasyonları, logolar, alametler, ek ibare, işaret, resim ve görsel figürler kullanılamayacak. Alkollü içki markalarıyla her türlü sportif faaliyet, şirket şeklinde yapılanmalar da dahil olmak üzere spor kulüpleri veya spor kulübü taraftarları arasında bağ kurulmasına neden olacak uygulamalar yapılamayacak.

Vatan