TFF'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, ''Güzel oyun güzel kalacak'' sloganıyla ilk defa ligin 5. haftasında hayata geçirilen projede, 25 haftadaki 222 karşılaşmada 95 bin 861 kadın ve çocuk seyircinin ücretsiz maç seyretme imkanına kavuştuğu bildirildi.
Uygulamada en çok seyircinin 6 bin 121 kişiyle Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında olduğu, proje kapsamında ücretsiz olarak tribünlere alınan kadın ve çocuk seyircilerin en çok yer aldığı maçın ise 2 bin 868 taraftar ile Trabzonspor-Galatasaray ve 2 bin 475 ile Trabzonspor-Eskişehirspor karşılaşmaları olduğu kaydedildi.
TFF Yönetim Kurulu'nun kararıyla başlatılan projede, kadınların ve 16 yaşın altındaki futbolseverlerin bilet bedelleri, sezon sonuna kadar federasyon tarafından karşılanarak kulüplere ödenecek.

-4 milli maça 6 bin 120 seyirci-

Spor Toto Süper Lig'deki proje, A Milli Futbol Takımı'nın yaptığı maçlarda da uygulandı.
Milli takımın ekim ayında Azerbaycan ve Almanya ile yaptığı grup maçlarının yanı sıra kasım ayındaki Hırvatistan play-off mücadelesi ve 29 Şubat'taki Slovakya özel maçını, TFF tarafından tahsis edilen tribünlerde toplam 6 bin 120 kadın ve 16 yaşın altındaki çocukların ücretsiz olarak seyredebilme imkanına kavuştuğu bildirildi.


AA