Bakan Suat Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Yılmaz, "Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'ın bakan olmasına çok sevindim. Bakanımıza bu bakanlık süreci içersinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

Başkan Yılmaz'a teşekkür eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Futbolda şike operasyonu çerçevesinde Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bir karar aldığını söyleyen Bakan Kılıç, "TFF'nin önünde 2 yol vardı. Bu iki yoldan birini tercih etti. Diğer yolu da tercih etseydiler, muhakkak yine itiraz edenler olacaktı. Ben Gençlik ve Spor Bakanı olarak federasyonun kararı doğrudur diyemem. Fakat yanlıştır da diyemem. Bu karar artık federasyonun kararıdır.

Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA'nın genelge ve yönergeleriyle doğrudan bağlı bir kurum durumundadır. TFF, benim anladığın kadarıyla yargı sürecinin ne şekilde gelişeceğini görmek istedikleridir. Konu yargıya intikal etmiştir. Soruşturma devam etmektedir. Kararın ne şekilde sonuçlanacağını hep birlikte göreceğiz" şeklinde konuştu.

TFF'nin bir karar alırken UEFA'dan habersiz bir karar alamayacağını dile getiren Bakan Kılıç, şöyle konuştu:
"Benim tahminim bu karar alınırken UEFA ile görüşmüş olabilecekleri noktasındadır. Federasyon bir karar almıştır. Neticelerini hep birlikte göreceğiz. Sürecin gelişimine göre başka türlü kararlar alınabilir. Savcılığın soruşturma açmasını gerektiren bir sorun varsa, bu sorunun gidilmesinden Türk futbolu zarar görmez. Eğer yanlışlık varsa bunlar mahkeme önünde ispata kavuşturulursa, gereği olan hukuki müdahaleler yapılır. Her hukuki müdahale amacına uygun sonuçlandığında daha temiz spor isabetli bir yaklaşım olacaktır. Bu meseleyi sadece Fenerbahçe'ye yönelik bir operasyon olarak ele almamak lazım. Operasyonun adı futbolda şike operasyonudur."

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a Tütün İskelesi'nin resmini hediye etti.



İHA