Türk futbolunun zor bir süreçten geçtiğini belirten Avukat Kazmaz, “Bu işlerin baş sorumlusu olan TFF’nin derhal istifa etmesi gerekmektedir. Köhnemiş zihniyetinin bir kenara çekerek, bu işleri artık namuslu, dürüst ve ilkleri insanlara bırakın.” dedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki ofisinde basın toplantısı düzenlenen Remzi Kazmaz, Fenerbahçe’yi 2+1, Beşiktaş’ı 1 yıl Avrupa’dan ihraç eden UEFA Disiplin Kurulu’nun kararını değerlendirdi. UEFA’nın verdiği kararla Türk futbolunun zor bir dönemece girdiğini kaydeden Kazmaz, şunları söyledi:

“Bugün tahkime bir başvuru olacak. Tahkim bu karar 10 gün içerisinde verecek. Beşiktaş’ın bu konuyla ilgili ceza almaması Fenerbahçe’nin de ceza alma durumu olacaksa bunun2 yılla kapanması en doğrusu olacaktır. TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar döneminde başlayan puan silme olayıyla ilgili yanlış yönlendirilen Türk futbolunun gelmiş olduğu nokta son derece üzücü bir olay.

Keşke o dönemde puan silmeyle bu olay kapatılabilseydi kendi içerimizde bunu düzeltebilirdik ama Türk sporuyla ilgili Edirne’den öteye gidemediğimiz ve başarımızın olmadığı bu dönemde maalesef UEFA’nın vermiş olduğu bu kararla Avrupa’da Türk futbolunun üzerine bir çizik atıldı.”

UEFA YAPMASI GEREKENİ YAPTI

Bu olayların buraya gelmesindeki baş sorumlunun TFF’nin olduğunu ileri süren Kazmaz, “Beyler kral çıplak, artık bu saatten sonra çöplerinizi halının altına süpürmekten vazgeçin. UEFA kendi kriterine göre yapması gerekeni yaptı." diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"TFF’nin ceza bulup veremediği bir kulüp, şikenin sahaya yansımadığı anlayışı ünlü 58. maddenin kulüplere ayrı, kişilere ayrı ceza verilmesi, siyasetin futbol üzerinde gölge gibi dolaşması bütün bu olumsuzluklara karşı bir şeyler yapmalıyız. Artık bu nifak tohumlarının sokulmasını bir an önce engellemeyiz. Bu işlerin baş sorumlusu olan TFF’nin derhal istifa etmelidir. Bazı kulüpleri kayırmak adına bazı kulüp başkanları ve yöneticilerinin ceza almaması adına bazı şeyleri saklayarak olayı buraya kadar getirdi. Artık yol bitti. Yanlış hesap UEFA’dan döner.”

Avukat Remzi Kazmaz, mecliste bekletilen kulüpler yasasının bir an önce çıkartılması gerektiğini vurgulayarak, “Neden bekletiliyor? Birilerine bu işlerin faydası mı vardır? Menfaati mi vardır? Kulüpler yasası Türk futbolunu kurtaracaktır. Artık mali kongrelerde ellerinizi kaldırıp, indirerek milyonlarca doları bir genel kurulda haklama bitmelidir." ifadelerini kullandı ve sözlerini şöyle sonlandırdı:

"TFF’nin delegasyon sistemi değişmelidir. Hasta yatağında olan Türk futbolunu kurtarmak istiyorsanız delegasyon sistemi bir an önce değiştirilmelidir. TFF, yeniden seçime giderek kulüpler yasası çıkartılmalıdır. Artık kenara çekilerek bu işi artık erbapları yapsın. Namuslu, dürüst ve ilkeli insanlara bırakın. Türk futbolunu ancak bu şekilde kurtarabiliriz.

Eğer UEFA’nın kararı bir milatsa, artık sizde bu milada uyun, köhnemiş zihniyetiniz ile bir kenara çekilin ve TFF yapılanmasını yeniden delegasyonunu yeniden yapalım ki artık bu bizim için bir milat olsun. Türk futbolunun kurtuluşu ve reçetesi buradadır. 2013 - 2014 futbol sezonu kardeşin kardeşe kırıldığı, kulüplerin düşman olduğu, nifak tohumlarının ekildiği yeteri kadar bölünmeye yüz tutmuş ülkemizde futbolun getireceği zararları önünü alamazsınız."


Cihan