İSTANBUL - Türkiye'yi sarsan şike soruşturması kapsamında bugün 22 kişi daha gözaltına alındı.

Soruşturmadaki ikinci dalgada Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener İstanbul'da gözaltına alındı.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Şener, yapılan sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şener, girişte gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine "Emniyete gidiyoruz. Yavaş sorun, yavaş cevap verelim" yanıtı verdi.

Sadri Şener'e geçen hafta kulüp yönetim merkezine geçen hafta yapılan baskın sırasında ele geçirilen belge ve bilgilerin sorulacağı öne sürüldü.

Soruşturma kapsamında işadamı Zeki Mazlum da gözaltına alındı. Trabzon'da gözaltına alınan ve ilk etapta adı açıklanmayan iş adamı Zeki Mazlum, evinde yapılan aramanın ardından Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Özel güvenlik şirketi bulunan Zeki Mazlum'un, Trabzonspor'un bazı kuruluşların özel güvenlik işlerini yürüttüğü öğrenildi.

TARAFTARA MESAJ
Dün Aziz Yıldırım'ın tutuklanmasının ardından Fenerbahçe ve Trabzon taraftarlarının karşı karşıya gelmesinin ardından Trabzonspor resmi sitesinde gece 23:00 sularında bir açıklama yayımlanmıştı:

"Yaklaşık 1 haftalık süre içerisinde ülke gündemini meşgul eden futbola yönelik hukuki süreç, kulübümüz tarafından da büyük bir ilgi ve dikkatle takip edilmektedir.

Adalet sisteminin sırasıyla emniyet, savcılık ve mahkeme boyutunda cereyan eden gelişmeler, sonuçları itibariyle üzerinde yorum yapılamayacak kadar hassas bir içerikte sürmektedir.

Bu gerçekler ışığında, camiamızın bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de sağduyu ve sükûnetini koruması büyük önem taşımaktadır.

Böylelikle, başta taraftarlarımız olmak üzere tüm kesimlerin toplumun tansiyonunu daha da yükseltecek eylem ve söylemlerden kaçınmaları, süreci sakinlikle değerlendirmeleri gerekmektedir.

Aksi halde sergilenecek davranışların camiamıza ve toplumsal huzurumuza hiçbir faydası dokunmayacağı gerçeğinden hareketle, konuya gereken duyarlılığın gösterileceğine inanıyor, saygılar sunuyoruz."

LEVENT KIZIL DA GÖZALTINDA
Eski TFF Yönetim Kurulu üyesi ve eski Bursaspor Başkanı Levent Kızıl da gözaltına alındı.Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Kızıl, burada sağlık kontrolünden geçirildi.

Eski TFF yöneticisi Kızıl, daha sonra Vatan Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilerek arka kapıdan içeri alındı.

Soruşturmada Ankaragücü'nün eski yöneticisi Mümtaz Karakaya ve kaleci Serdar Kulbilge de gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım dahil toplam 26 kişi tutuklanmıştı.



ntvmsnbc