ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenecek Triatlon Avrupa Kupası ve Türkiye Triatlon Federasyonu Aquatlon Finali için hazırlıklar tamamlandı.

Avrupa Triatlon Birliği (ETU), Türkiye Triatlon Federasyonu ve Alanya Belediyesinin düzenlediği, Alanya Kaymakamlığının katkılarıyla gerçekleştirilecek Triatlon Avrupa Kupası ve Türkiye Triatlon Federasyonu Aquatlon Finali, cumartesi günü Galip Darı Plajı'nda başlayacak. 35 ülkeden yaklaşık 900 sporcunun kayıt yaptırdığı organizasyon, iki gün sürecek.

Kaymakam Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, Alanya'nın birçok alanda olduğu gibi triatlonda da öncü olduğunu söyledi. Bu yıl 28'incisi yapılacak organizasyonun profesyonelce gerçekleştirileceğini anlatan Harputlu, yarışlara katılacak sporculara başarı diledi.

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise 28. kez triatlona ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduğunu kaydetti. Alanya'nın renkli bir hafta sonu geçireceğini dile getiren Yücel, "Alanya'da 60'ın üzerinde organizasyon yapılıyor. Bunun 15'i uluslararası nitelikte. Bu hafta sonu da Triatlon Avrupa Kupası ve Türkiye Triatlon Federasyonu Aquatlon Finali'ni gerçekleştireceğiz. Bize bu anlamda destek veren herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya da Alanya'nın triatlonda çok güzel bir yer edindiğini belirtti. Yalçınkaya, "Alanya bizim geleneğimiz, geçmişimiz. Bizim için çok önemli. Çok güzel yarışlar olacağına inanıyorum. Çünkü tecrübeli bir ekip var. Kazasız, belasız yarışlar diliyorum." ifadelerini kullandı.