Serhat Özdemir / ÖZEL HABER

Bu duruşma sonucunda iki köklü kulübümüzün yanısıra bir anlamda Türk futbolunun da kaderi belli olacak. İki kulüp yöneticileri avukatlar eşliğinde tarihi anı beklerken, son hazırlıklarını da tamamladılar.

Fenerbahçe, 22 Haziran Cumartesi Nyon'daki duruşma için Alman avukat Dirk Mertens önderliğinde savunmasını verirken, Beşiktaş ise 21 Haziran Cuma günü Avukat Emin Öztürk'ün önderliğinde hakkını arayacak.

YILDIRIM'DAN 543 SAYFALIK DEV HAZIRLIK

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın 3 Temmuz sürecinde yaptığı savunma 543 sayfalık kitap haline getirildi ve İngilizce'ye çevirildi. TFF heyeti ile F.Bahçeli yönetici Deniz Tolga Aytöre’nin geçen hafta UEFA ile Nyon’da yaptığı görüşmede “Lacivert” kitap Başkan Aziz Yıldırım’ın savunması olarak dosyaya eklendi.

F.BAHÇE'DE 3 İSİM BİZZAT KATILACAK

Başkan Yıldırım ayrıca Nyon'daki duruşmaya da bizzat katılacak. Yıldırım'ın yanı sıra Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu kendi savumalarını yapacaklar. Cemil Turan ve Alaaddin Yıldırım'ı ise avukatlar temsil edecekler.

BEŞİKTAŞ HEDEFE ODAKLANDI

Beşiktaş'ta tek hedef, UEFA Müffetişi'nin istediği 2013/14 sezonu için istediği Avrupa'dan men ihtimalinin ortadan kaldırılması olarak belirlenmiş durumda. Duruşmada Beşiktaş'ın savunmasını Avukat Emin Öztürk yapacak. 16 Haziran'daki seçimler sonrasında yeniden başkanlık koltuğuna oturan Fikret Orman da duruşmada bizzat yer alacak.

TAYFUR HAVUTÇU GİTMİYOR

UEFA Müffetişi Palacios'un ömür boyu men cezası istediği Beşiktaşlı eski yönetici Serdal Adalı da duruşmada hazır bulunacak. Men istenen bir diğer isim olan Beşiktaş'ın eski teknik patronu Tayfur Havutçu'nun savunmasını avukatının yapacağı öğrenildi.

UEFA'DAN SAVUNMA VE SUÇLAMA UYARISI

UEFA, Trabzonspor'un davaya müdahil olarak katılma talebini reddetti. Öte yandan 22 Haziran’daki duruşmada F.Bahçeli yöneticilerin kendilerine itham edilen suçlar hakkında savunma verebilecekleri belirtilerek, “Başka konulara girmeniz, başka bir takım ya da kişi hakkında suçlamada bulunmanız kesinlikle yasaktır. Buna asla müsaade edilmeyecektir” uyarısı yapıldı.

ADİL OLMA GARANTİSİ

UEFA, İki kulübümüzün Disiplin Kurulu'na sevkedilmesinden sonra Türk basınında çıkan haberlerle ilgili olarak, kesinlikle adil bir yargılama olacağı ve iki kulüp için alınacak kararların UEFA Disiplin Yönetmelikleri uyarınca alınacağı belirtilmişti.

EĞER CEZA GELİRSE...

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ceza alması durumunda Şampiyonlar Ligi ön elemesinde ülkemizi Bursaspor temsil edecek. Ayrıca, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek takımların isimleri de değişecek. Böylece Kasımpaşa ve Kayserispor'a da Avrupa kapısı açılmış olacak.