Sabah Gazetesi'nden Ahmet Çakar'ın, 'Utanılacak durumdayız' başlıklı yazısı şöyle:

 "Karşılaşma öncesi çayımı koydum başlama vuruşunu bekliyorum. Gözümün önüne birden 2002 Kore'deki Dünya Kupası'nın ilk maçı geldi. O kel kafalı Hasan Şaş'ın Brezilyalılar arasından slalomlarını hatırladım. Daha sonra yarı final maçındaki başarılı oyunumuz geldi aklıma. Ve birden maç başladı. 10-15 dakika geçti ki bu sefer aklıma yaz tatillerinde geçirdiğim o güzel günler geliverdi. Zamanında futbol oynamış yaşlı ağabeyler bir takım yapar, karşılarında da biz yeni yetmeler olarak maça çıkardık. Hava genelde çok sıcak olurdu. Dura dura oynardık. Biz koşar gibi yapardık, o eski futbolcu ağabeyler tekniklerini konuşturup bizi yenerlerdi. O yazlık maçlar biter, denize girerdik ve çok mutlu olurduk.

PARAMIZLA REZİL OLDUK

 Türk futbolu utanılacak durumda beyler! Dün geceki yazlık maçı kim aldıysa, kim oynattıysa, 2 milyar dünya vatandaşına canlı yayınlanan bu müsabaka ile bizi dünyaya kim rezil etsiyse yazıklar olsun! Üstelik bu maçı oynamak için bir de Brezilya'ya 2 milyon dolar para vermişiz. Brezilya yürüye yürüye içimizden geçti. Sakın adamların, dün gece A Milli Takım'a karşı müthiş bir takım oyunu oynadıklarını falan düşünmeyin. Bireysel yeteneklerle basit goller atıp bizi dünyaya rezil ettiler. Dört attılar ama biraz disiplinli olsalardı çift hanelere ulaşıverirlerdi.

DEVRİME İHTİYAÇ VAR

Şimdi bu moralle pazar günü EURO 2016 elemelerinde Kazakistan ile çok kritik bir maç oynayacağız. Şunu kabul edebiliriz ki, Brezilya'ya yenilmek ayıp değil. Ama dün geceki konsantrasyonumuz ,daha maçın birinci dakikasından başlayan mağlubiyete boyun eğişimiz kabul edilebilir gibi değil. Türk Milli Takımı'nın hatta Türk futbolunun devrime ihtiyacı var. Oyuncu çıkartamıyoruz, çıkan oyuncular da rakip bizden biraz kaliteli olduğunda çok komik duruma düşüyorlar. Bu iş böyle gitmez! 77 milyonluk bir ülkenin bu kadar kötü futbol takımı ve bu kadar kötü futbolcuları olamaz, olmamalıdır."