KIRKLARELİ (AA) - Türkiye Oryantiring Şampiyonası'nın 2. kademe yarışları Kırklareli'nde çeşitli kategorilerde devam ediyor.

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Çukurpınar köyünde düzenlenen yarışların açılışında yaptığı konuşmada, 2011 yılında Tunceli'de şehit düşen komiser Cem ve eşi Dilay Kerman'ın isminin verildiği yarışlara katılan tüm sporculara başarılar temennisinde bulundu.

Yarışların Kırklareli'nde düzenlenmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Çiftçi, oryantiring sporunun gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Yarışmaya Bulgaristan'dan da 100 sporcunun katıldığını anımsatan Çiftçi, "Sporcularımızı bölgemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Tüm halkımızı da buradan spor yapmaya davet ediyorum. Spor her yaşta yapılır. Ülkemizin 2023 hedefleri var. Bu hedefler doğrultusunda biz de çalışmalarımızı yürütüyoruz. Trakya'yı oryantiring sporunun merkezi yapmak istiyoruz. Şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ise şampiyonanın Kırklareli'nde düzenlenmesinin ve şehitlerinin isminin verilmesinin çok anlamlı olduğunu dile getirdi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz de şampiyonaya katılan sporculara teşekkür ederek, oryantiring sporunu geliştirmek için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Şampiyonanın Trakya'da ilk kez Kırklareli'nde yapıldığını dile getiren Akyüz, bu şehirde olmaktan büyük keyif duyduklarını anlattı.


- "Şehitler ölmez vatan bölünmez"


Şehit Cem Kerman'ın babası Ercan Kerman ise yaptığı konuşmada, şampiyonaya oğlunun ve gelininin adının verilmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Kerman, bu tür organizasyonların şehitlerin isimlerinin yaşatılmasına vesile olduğunu ifade etti.

Bugün çok mutlu olduklarını anlatan Kerman, "Bu tür organizasyonlar bizi etkilemektedir. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Ancak şehitlerimiz zaman içerisinde unutulabilir. Bu nedenle bu etkinliklere şehitlerimizin isimlerinin verilmesi gerçekten çok güzel." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmaya katılan bazı sporculara temsili olarak hediyeler verildi.