2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda tekvando erkekler 68 kilo finalinde Servet Tazegül, İranlı rakibi Mohammed Bagheri Motamed'i 6-5 yenerek şampiyon oldu ve altın madalyaya ulaştı.

Sporcumuz Servet Tazegül, yaklaşık iki ay önce kaybettiği annesinin söylediği "Olimpiyatlarda Şampiyon olacak" sözünü yerine getirerek Türkiye'yi sevince boğdu.

Madalyayı kazanan Servet, madalyayı annesi Gülten Tazegül'e armağan ettiğini söyledi.

Excel Arena'da yapılan finalde İranlı rakibini mağlup eden 23 yaşındaki Servet Tazegül, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda bronz madalya kazandıktan sonra 2012 Londra'da altın madalyanın sahibi oldu.
İlk raund 1-1 tamamlayan milli sporcumuz, son raunda 5-3 önde girdi. Servet, bu raundu 2-1 kaybetmesine rağmen maçtan 6-5 galip ayrılıp Avrupa ve Dünya Şampiyonluğunun ardından  Olimpiyat Şampiyonu unvanını elde etti.

Servet Tazegül, karşılaşma sonrası Türk bayrağı ile tur atıp, şampiyonluğunu kutladı.

Bu kiloda bronz madalyaları ABD'li Terrence Jennings ve Afgan Rohullah Nikpah kazandı.

Böylece Türkiye, oyunlardaki ilk altın madalyasını elde ederken, toplam madalya sayısı da  2'ye çıktı. Bu altın madalya, Türkiye'yi madalya sıralamasında 68'incilikten 38'inci sıraya yükseltti. Türkiye, daha önce de grekoromen güreş 120 kiloda Rıza Kayaalp ile bronz madalya kazanmıştı.