Mehmet Can Belören'in haberi;

Cumartesi günü Nyon'da, UEFA'ya tarihi bir savunma yapan Fenerbahçe'nin ceza alacağı yönündeki iddialara ceza hukuku uzmanı olan Prof. Dr. Ersan Şen'den cevap geldi.

İlhan Ekşioğlu'nun da avukatılığını yapan Prof. Dr. Ersan Şen, Nyon'daki tarihi duruşmaya bizzat katıldığını belirterek UEFA'nın Fenerbahçe'ye 2 yıl İlhan Ekşioğlu'na da ömür boyu men cezası vermek üzere soruşturma başlattığını söyledi.

Nyon'daki duruşmanın saat 08.30'da basına ve seyirciye kapalı olarak başladığını belirten Prof. Dr. Ersan Şen, Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve avukatların hazır bulunduğu duruşmanın simultane şeklinde gerçekleştiğini ifade etti.

MÜFETTİŞ COPY-PASTE DELİLLERLE GELMİŞ!

UEFA'yı alel acele karar vermekle suçlayan Ersan Şen, UEFA müfettişinin Türkiye'deki kararları birebir dosyasına eklediğini adeta copy-paste bir iddianame hazırladığını ifade etti.

UEFA müfettişine bu iddialarla şikenin ispatlandığını kabul etmemeleri gerektiğini söyleyen Ersan Şen UEFA'ya yaptığı savunmada; "Türkiye'deki kararlar sizi bağlamaz. Bizi dinleyeceksiniz. Delilleri UEFA kurallarına göre değerlendireceksiniz. Özellikle izinsiz telefon dinlemelerini dikkate alamazsınız. Bunlar insan onurunu kıran delillerdir. UEFA disiplin talimatnamesine göre kesinlikle insan onurunu zedeleyen delilleri dikkate alamazsınız. Dikkate almanız gereken; Hakem ve gözlemci raporları, hukuka uygun yöntemlerle elde dilen deliller, maçların oynandığı tarihlerdeki televizyon görüntüleri, gazete haberleri, tanıklardır" dedi.

UEFA ACELE EDERSE FENERBAHÇE CEZA ALIR!

"Sanki birileri Türkiye'yi cezalandırmak istiyor"

UEFA'nın ceza yönündeki tutumunun acele verilen kararlardan dolayı olumsuz olabileceğini belirten Ersan Şen, "Bizim yaptığımız savunmayı kaale almadan yüzeysel bir incelemeyle Türkiye'deki kararlar dikkate alınıp karar verilirse Fenerbahçe'nin ceza alma olasılığı yüksek" dedi.

Abuk sabuk, ipe sapa gelmez iddialarla UEFA'nın ceza vermeye çalıştığını ifade eden Ersan Şen, "Birileri sanki Türkiye'yi cezalandırmak istiyor. Türkiye'de taşları yerinden oynatmak istiyor" dedi.

UEFA'nın hiçbir Avrupa takımına uygulamadığı bir yöntemle Fenerbahçe'yi cezalandırmak istediğini söyleyen Ersan Şen bundan dolayı ummadığımız bir cezayla karşı karşıya kalabileceklerini belirtti.

CAS DAVASI

CAS'a dava açan Fenerbahçe'nin UEFA müfettişi tarafından kötü niyetli olarak gördüğünü belirten Ersan Şen, CAS davasının geri çekilmesinin dahi ağırlaştırıcı bir neden olarak algılandığını söyledi ve "Böyle bir şey olabilir mi" diyerek isyan etti.

Ersan Şen, UEFA müfettişinin iddiasını ispat edemediğini, Türkiye Futbol Federasyonu ve 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kesinleşmemiş kararlarını kullandığını belirterek boş bir raporla Fenerbahçe'yi cezalandırmaya çalıştığını söyledi.

Kararın Pazartesi veya Salı günü ilan edileceğini söyleyen Ersan Şen, Fenerbahçe'nin karara karşı temyize gitme hakkının olduğunu ifade etti.