Habertürk Gazetesi'nden Meriç Müldür'ün yazısı şöyle:

"Evet, UEFA ile bir anlaşma yapılmış ve buna uyulmamış. Elbette yaptırımı olacaktır. Ama bu yaptırım Galatasaray gibi tüm dünyada bilinir bir markayı uzun yıllar kupalardan men etmek midir? Hele hele 8-9 ceza seçeneği varken. Ki mevcut yönetimin bu ihlalde hiç günahı yokken, UEFA’ya oldukça da haklı gerekçeler sunulmuşken. Ki bazı kulüplerin benzer gerekçeleri kabul görmüş ve men cezası verilmemişken.

Detaylandıracak olursak...

Galatasaray, Financial Fair Play Komitesi’ne yaptığı sunumu hazırlarken UEFA’ya üye 32 kulübün durumunu inceledi. Örneğin Ukrayna kulüpleri de batıktı ama ceza almadı. Ülkedeki savaş hali nedeniyle. UEFA, savaş durumunu geçerli bir gerekçe olarak kabul etti.

Galatasaray’ın sunumunda da gerekçelerden biri Ukrayna’nın durumuyla benzerlik taşıyordu. Türkiye’de de 6 aylık dönemde 680 kişinin öldüğü belirtildi, bölgesel teröre değinildi. Kabul görmedi.

Kur artışından doğan 40 milyon Euro’luk hesapta olmayan zarardan bahsedildi, o da kabul görmedi. E-bilet sistemine geçiş sürecinin seyirci sayısında önemli bir düşüşe neden olduğu vurgulandı, o da belli ki ciddiye alınmadı.
Öngörülemeyen olaylar nedeniyle hiç değilse esneklik sağlanması istendi. Belki bunu dikkate aldılar da 1+1 yıldan bahsediyorlar. Hiç kabul görmese 3-4 yıllık cezaları konuşuyor olacaktık.

Şimdi Galatasaray ve federasyon en hafif cezayla kurtulmak için çabalıyor. Karar Şubat ayında çıkacak. Ortada UEFA’nın da iyi niyeti varsa, amaç kulübü ille de men etmek değilse bu gerekçeler biraz da olsa kabul görür.
Ama Galatasaray cephesinde ciddi bir endişe var. Ve önemli de bir iddia.

İşte o iddiaya göre de bu işte Rus parmağı var. İki ülke arasındaki krizi kullanan Ruslar, sadece Galatasaray’ın değil tüm Türk takımlarının Avrupa kupalarından dışlanması için ciddi bir lobi faaliyetinde.

İddia ne derece haklı, Ruslar UEFA’da o derece güçlü mü bilemem. Ama Galatasaray kanadı tehlikenin farkında ve duyulan endişeyi hükümetin en üst düzey isimlerine kadar iletti, yardım istedi. Çünkü tüm bunlar doğruysa bu iş Galatasaray’ın tek başına üstesinden geleceği iş değil."