Ahmet Ercanlar

CAMİAYA bayram yaşatan kararın etkisi sürerken dün öğlen saatlerinde F.Bahçe’nin iki hukukçu yönetim kurulu üyesi Deniz Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu ile telefonda konuştuk. İkisi de kazandıkları başarı nedeniyle mutluydu…

Önce Mosturoğlu aldı telefonu…“Öncelikle senden özür dilerim… Çünkü biz CAS’a dün (çarşamba) başvurmadık… Salı günü başvurduk. Bunu sorduğunda seni doğru bilgilendirmedik… Aziz Yıldırım ve Deniz Tolga Aytöre, Münih’e avukatlarla buluşmaya gittiğinde başvuru çoktan yapılmıştı… Bazı şeyleri gizli yürütmeliydik.”

‘CAS’IN KARARI ÇOK ÖNEMLİ’

Mosturoğlu sözlerine şöyle devam etti: “UEFA ile görüşmelerimiz oldu… Tedbir kararı aldıracağımızı söylediğimizde buna itiraz etmeyeceklerini söylediler… Bu çok önemli bir şey… Demek ki davayı kaybetme olasılığını görüyorlar… Bizden sadece hızlı yargılama talep ettiler. Bunun üzerine başvurumuz yaptık ve tedbir kararı çıktı. Kaybetme riski görmeseler tedbir kararına itiraz etmezler miydi?”

“CAS’ın aldığı karar çok önemli… Demek ki ilk bakışta bizim lehime şeyler gördüler… Bu karar çıkmasaydı bizim davayı kazanmamız halinde UEFA’dan tazminat hakkımız olacaktı… Davayı kaybedersek zaten tazminat hakkımız olmayacaktı… UEFA’nın bizi tuzağa düşürdüğü haberleri bu nedenle çok saçma…”
“Ortada bazı tipler spor hukuçusuyuz diye dolaşıyorlar… Acaba o spor hukukçuları UEFA disiplin kurulunun içini hiç gördüler mi? Acaba Nyon nerede diye sorsak yanıt verebilirler mi?”

‘BÖYLE BİR RİSKİ GÖZE ALAMADILAR’

Şekip Mosturoğlu ile konuşurken, Deniz Tolga Aytöre de birkaç şey söylemek istediğini belirtiyor ve telefonu alıyor… Aziz Yıldırım’ın teşekkür ettiği Mosturoğlu ve Abdullah Kaya ile birlikte o da sürecin en yakın tanıklarından… Aytöre şunları söylüyor:

“Kamuoyunda F.Bahçe hakkında kötü bir şey bulunup o tartışılmaya çalışılıyor… Size göre UEFA ilk bakışta aldığı kararı çok riskli görmese bu kararı alır mıydı? Büyük bir risk gördüler ki F.Bahçe’nin tedbir talebine itiraz etmediler… Bunu da geçelim… Eğer UEFA’nın kararına CAS katılıyor olsaydı tedbir kararı alır mıydı? Bazıları oturup başka oturup başka şeyler tartışıyorlar… Sanki F.Bahçe aleyhine bir karar alınmış gibi hava uyandırmak için uğraşıyorlar… Bu tedbir kararı çıkmasa yargılamaya, “UEFA turnuvasına katılmadıklarına göre F.Bahçe suçlu” yargısıyla başlanacaktı.”

Karar aleyhte olsa bile Avrupa’dayız

F.Bahçe yöneticisi Aytöre, CAS’tan çıkacak karar olumsuz olsa dahi bu sezon Avrupa kupalarında oynayacaklarını söyledi.

F.BAHÇE Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Tolga Deniz Aytöre, CAS’ın ay sonunda vereceği nihai kararın aleyhlerinde olsa bile kupalara devam edeceklerini söyledi. Aytöre, şöyle konuştu: “UEFA kararında, “next season” yazıyor. Yani CAS’ın vereceği nihai karar aleyhimize bile olsa bu sezon Avrupa’da olacağız. Karar bu sezon aleyhte bir kararın uygulanamayacağı açık. Biz UEFA ile uzlaşmadık. Tedbir için başvurduk. CAS, UEFA’ya yazı yazdı. ‘İtirazınız var mı’ diye sordu. UEFAise ‘Hayır itirazımız yok ancak hızlandırılmış duruşma ve vereceğimiz 3 tarihten birinde karar istiyoruz’ dedi. Bunun üzerine CAS bir yazı ile şampiyonlar ligi’ne katılabileceğimizi söyledi. UEFA itiraz etmedi. İtiraz etmeyerek tazminat konusunda kendisini garantiye almış olabilir. O başka bir şey.”

Egemenoğlu savaşı

FENERBAHÇE Kulübü dün TFF eski yöneticisi ve hukukçu Yunus Egemenoğlu hakkında sert bir açıklama yaptı. Egemenoğlu’nu yanlış bilgilerle ve algı kirletmesi yaratmakla suçlayan sarı lacivertliler bundan sonra Egemenoğlu’nun yapacağı açıklamalar için hukuki ve adli süreç başlatacağını duyurdu.