Yunanistan'da 2011 yılında patlak veren, 6 Nisan 2015 tarihinde de savcı Aristidis Korreas'ın hazırladığı 173 sayfalık iddianame ile yeni bir şekil alan şike davasında yargılanan Olympiakos Evangelos Marinakis nedeniyle Panathinaikos'un yaptığı UEFA'ya yaptığı başvurunun ardında CAS'tan da olumsuz cevap çıktı.

UEFA REDDEDİNCE CAS'A GİTTİLER
Geçen sezon Yunanistan Süper Ligi'ni 2. sırada bitiren Panathinakios, lig şampiyonu Olympiakos hakkında yürütülen şike davasını gerekçe gösterip, şampiyonlar ligi'ne doğrudan katılmayı talep etti. UEFA'dan 'hayır' cevabı alan Panathinaikos, 20 Temmuz 2015 tarihinde CAS'a gitti.

OLYMPIAKOS ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KATILABİLİR
21 Ağustos 2015 tarihinde sonuçlanan davanın kararı dün CAS'ın resmi sitesi üzerinden açıklandı ve Olympiakos'un yarın yapılacak kura çekiminde yer alacağı yazıldı. Olympiakos'un Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesinde herhangi bir sakınca bulunmadığı aktarıldı.

Yunanistan'da yayın yapan soccerpus.gr sitesinin özel haberine göre, Panathinaikos'un başvuru sırasında detaylıca hazırladığı polis tapeleri, savcı iddianamesi ve gazete kupürleri hem UEFA hem de CAs kanadında net bir sonuç vermedi.

KESİN DELİL YOK
Mahkemenin sonuçlanmamasından dolayı bu kararın çıktığı bildirildi. 'Yeterli inandırıcılık' olana kadar kesin delillerin beklendiği de dile getirildi.

Ayrıca Yunanistan Futbol Federasyonu'ndan giden belgelerde polis tapelerinin 3. şahısların konuşmasından dolayı yeterli bulunmadığı, savcı iddianamesinin kesin sonuca varmadığı ve halen iddia boyutunda olduğu anımsatıldı.

Gazete, internet ve televizyon kupürlerinin ise resmi bilgiler olarak görülmediği kaydedildi. (sporx)