DEMİRÖREN BAŞKANLIĞINDAKİ EKİP, GİANNİ İNFANTİNO İLE BİR ARAYA GELDİ

UEFA’NIN merkezi Nyon’da dün sıcak saatler yaşandı. UEFA müfettişlerinin Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı Avrupa’dan men, yöneticileri de ömür boyu men istemiyle disiplin kuruluna sevkinin ardından harekete geçen TFF, İsviçre’ye çıkarma yaptı. TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı ile Hukuk Kurulu’ndan iki üye, dün sabah Cenevre’ye giderek, burada TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile buluştu. Yapılan toplantının ardından heyet, UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino ile bir araya geldi.

Müfettiş Palacios tartışıldı

Federasyon heyetinin, UEFA yetkililerinden, iki kulübün dosyalarının duruşmalı toplantıda karara bağlanmasını talep ettiği öğrenildi. İnfantino’nun ise bu konudaki kararı UEFA Yönetimi’nin önümüzdeki günlerde vereceğini söylediği belirtildi. Görüşmede gündeme, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile raporları hazırlayıp UEFA Disiplin Kurulu’na sevk eden Miguel Lietard Fernandez Palacios da gündeme geldi. TFF heyetinin İnfantino’ya, tecrübesiz bir isim olan İspanyol hukukçuyu şikayet ettiği belirtildi.

Nyon’da Fenerbahçe mitingi

UEFA’nın en “çömez” avukatlarından biri olan Palacios’un gerekli yetiye sahip olmadığı, İnfantino’ya iletildi. UEFA Genel Sekreteri’ne ayrıca, Türkiye’deki yargı sürecinin halen devam ettiği ve ilgili dosyaların Yargıtay aşamasında olduğu hatırlatıldı. Öte yandan Fenerbahçeli taraftarlar büyük bir miting yapmaya hazırlanıyor. Sarı-Lacivertliler, UEFA Disiplin Komitesi’nin karar vermek için yapacağı toplantı öncesinde, 22 Haziran Cumartesi günü Nyon’da Fenerbahçe’ye destek verecekler.