Türk futbolunun kilitlendiği Nyon'daki Fenerbahçe duruşmasına saatler kala yaşanan ve ilk olarak Sporx.com'un duyurduğu İspanyol Disiplin Müfettişi Palacios'un UEFA Tahkim Kurulu'na sunduğu "şaşırtıcı deliller" F.Bahçe heyetini adeta şoka uğrattı.

İspanyol disiplin müfettişi Palacios'un belgelerin son teslim tarihi olan 9.6.2013 günü yerel saatle 17.00'de (dün) Tahkim Kurulu'na sunduğu ana delilin 1.etik kurulu raporu ve buna bağlı olarak polis fezlekesinde yer alan yaklaşık 300 tapenin olduğu öğrenilmesi sarı-lacivertlileri şaşırttı.

Martens hukuk bürosunun avukatlarıyla birlikte hafta başından bu yana Nyon'da karargah kurarak duruşma hazırlıklarını sürdüren sarı-lacivertli heyet, İspanyol Disiplin müfettişinin sevk ve ceza talebine gerekçe olarak dün akşam saatlerinde geçersiz olan 1.etik kurulu raporunu ana delil olarak sunmasını "komedi" olarak yorumladılar.

F.Bahçe'de avukatlar, "Ortada geçerli bir etik kurulu raporu varken geçersiz olan bir etik kurulu raporunun istenilen bu ceza talebine dayanak gösterilmesi bir skandaldır. Ve biz bunu disiplin müfettişi yeni bir delil olarak son anda sunduğu için maalesef belgelerin teslim süresi olan salı günü akşam saatlerinde öğreniyoruz. Zaten bu son dakika gelişmesi de bu ceza talebinin dayanaksız olduğunu gözler önüne seriyor" tepkisini gösterdiler.

Duruşmanın ardından yöneticilerden Deniz Tolga Aytöre'de yaptığı açıklada değişen disiplin müfettişlerinin farklı savunmalar ve suçlamalarda bulunmasına tepki göstermiş ve bu değişkenliğin kendileri açısından sorun teşkil ettiğini ifade etti.

Çalışmalarını son dakikada UEFA'dan alınan müfettiş Palacios'un 1.etik kurulu raporu ve 300'e yakın tapesi üzerine yoğunlaştıran F.Bahçeli avukatlar, medyada yer alan Brozek iddialarını da daha önceden yalanlamıştı.