SAKARYA (AA) - Sakarya'da düzenlenen Uluslararası Dağ Bisikleti Şampiyonası MTB Cup ve Maraton Serisi'nin ilk gün yarışları tamamlandı.

Adapazarı ilçesinde yapımı tamamlanan Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde gerçekleştirilen yarışlarda, elit erkekler kategorisinde Rusya'dan Timofei Ivanov birinci, Letonya'dan Martins Blums ikinci, Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyespor'dan Anton Sintsov üçüncülüğü elde etti.

Elit bayanlar kategorisinde Slovenya'dan Blaza Pintaric birinciliği, Ukrayna'dan Iryna Popova ikinciliği, Sırbistan'dan Jovona Crnogorac üçünlüğü kazanırken, genç bayanlar kategorisinde Karaman Ekstrem Bisiklet ve Doğa Sporları Gençlik'ten Azize Bekar birinci, Lüleburgaz Gençlik Spor Kulübü Derneği'nden İrem Özdemir ikinci, Karaman Ekstrem Bisiklet ve Doğa Sporları Gençlik'ten Buse Ak ise üçüncü oldu.

Günün diğer yarışı olan genç erkekler kategorisinde de Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyespor'dan Halil İbrahim Doğan birinci, Erzurum Bisiklet Gençlik ve Spor Kulübü'nden Sefa Temel ikinci, Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyespor'dan Okan Aydoğan üçüncü olarak mücadeleyi tamamladı.

Yarışlarda dereceye girenlere madalyaları, protokol üyeleri tarafından verildi. Madalya töreninin ardından, sporcular ve protokol üyeleri Afrika'da açılacak su kuyusu için hazırlanan temsili kuyudan birlikte su çekti.


- Balkanlıoğlu: "Yarışların burada yapılmasından son derece mutluyuz"


Yarışlar hakkında AA muhabirine değerlendirmede bulunan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kent olarak güzel bir uluslararası organizasyona imza attıklarını söyledi.

Dağ bisikleti yarışının zorlu olduğunu belirten Balkanlıoğlu, "Bu yarışa 30 ülkeden birçok sporcu iştirak ediyor. 2020 yılında yapılacak Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası, Sakarya'da gerçekleştirilecek. Buradaki yarışlarda dereceye giren sporcular, bu büyük organizasyon için klasman atlamış olacaklar. Buradan puan alacaklar ve dereceleri yükselecek. Bu anlamda son derece önemli." şeklinde konuştu.

Tesisin Sakarya'ya kazandırılmasının kendileri için büyük bir kazanım olduğuna işaret eden Balkanlıoğlu, parkurda 6 kategoride yarışların yapılabileceğini kaydetti.

Dünya ve olimpiyat şampiyonalarının her çeşidinin bu tesiste yapılabileceğine vurgu yapan Balkanlıoğlu, "Bir örneği de bu yarışlar. Dolayısıyla yarışların burada yapılmasından son derece mutluyuz. Hem ülkemizin hem de Sakarya'mızın tanıtımı için çok güzel bir organizasyon." ifadelerini kullandı.


- Toçoğlu: "Buraya gerçekten ciddi bir emek verdik"


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 2020 yılında Sakarya'da yapılacak Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası'na kadar, 2018 ve 2019'da da uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmak üzere hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti.

Adapazarı ilçesindeki Ayçiçeği Vadisi'nin, bisiklet adası olarak düzenlendiğini anımsatan Toçoğlu, "Bugün 30'a yakın ülkeden yaklaşık 150 sporcu burada. Bu çok ciddi bir katılım. Uluslararası yöneticiler, bizim yaptığımız hazırlıkların ve parkurların dünya standartlarına uygun olduğuna karar verdikten sonra, yarışmalar başlamış oldu." diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile startını verdiği yarışlar sonrasında görüştüklerini anlatan Toçoğlu, "Türkiye'deki ciddi organizasyonları, ulusal ve uluslararası organizasyonları buraya almak istiyoruz. Çünkü buraya gerçekten ciddi bir emek verdik. Burası 180 bin metrekare üzerinde hem bisiklet sporu hem de halkımızın kullanımı için hazırlanmış bir alan. Bugünkü ve yarınki yarışmaları başarıyla tamamladıktan sonra, bundan sonraki organizasyonlara da ev sahipliği yaparak, Sakarya'mızı ve Türkiye'mizi en iyi şekilde temsil etmeyi arzu ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Toçoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımı'nda Türkiye'nin önde gelen sporcularını barındırdıklarına değinerek, Bakan Kasapoğlu'nun kendilerine destek olacaklarını aktardığını sözlerine ekledi.