İSTANBUL (AA) - "Uluslararası Futbol ve Dostluk Günü" yarın İstanbul'da kutlanacak.

Gençler arasında sporun yaygınlaştırılması ve farklı ülkeden gelen çocuklar arasında hoşgörü ve dostluğun geliştirilmesini amaçlayan projenin İstanbul'daki etkinlikleri, Beşiktaş Fulya Hakkı Yeten Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında Beşiktaş Futbol Akademi Sportif Direktörü Gökhan Keskin ve Beşiktaş'ın altyapı oyuncularından Semih Kılıçsoy'un katılımıyla bir basın toplantısı düzenlenecek. Toplantının ardından Beşiktaş ve Yıldızspor'un 13 yaş altı takımları dostluk maçına çıkacak.

Dostluk ve Futbol Günü, FIFA ve 2018 Dünya Kupası resmi ortağı Gazprom tarafından çocuklar için yürütülen "Dostluk İçin Futbol" programı çerçevesinde kutlanıyor. 2013 yılından bu yana düzenlenen Dostluk İçin Futbol'un 2018 sezonuna 211 ülkeden 12 yaş grubu gençler katılıyor. Programın tüm ülkelerden gelen yaklaşık bin 500 katılımcısı, Dostluk İçin Futbol'un ana etkinlikleri için 8-15 Haziran'da Moskova'da bir araya gelecek. 32 karma takımın mücadele edeceği 2018 Dostluk İçin Futbol Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi, Beşiktaş'ın genç oyuncusu Semih Kılıçsoy temsil edecek.