Eskişehirspor Kulübü eski sportif direktörü ve futbolcusu Ümit Karan, avukatı aracılığı ile açıklamalarda bulunurken, haksız yere tutuklu olduğunu söyledi.

"3 GÜNLÜK SÜRE İÇERSİNDE PSİKOLOJİK BASKILARA MARUZ KALDIKTAN SONRA İFADEM ALINDI"
Nezarethane'de 3 gün boyunca tek başına kaldığını ve bundan dolayı etkilendiğini söyleyen Karan, "Nezarethanede 3 gün boyunca tek başıma kaldım. Bu 3 günlük süre içersinde psikolojik baskılara maruz kaldıktan sonra ifadem alındı. Emniyetteki ifademle savcıya verdiğim ifadem aynıdır. Savcı ifademi almaya başlamadan önce bir savcıya yakışmayacak önyargıyla bana inanmayacağını söyledi. Adalet bunun neresinde? Mahkemeye çıktığımda bu yaşananlardan sonra zaten bir umudum kalmamıştı" ifadelerini kullandı.

"BENDEN BAŞKALARINI SUÇLAMAMI BEKLİYORLAR"
Karan, ortada herhangi bir suç örgütünün olmadığını vurgulayarak, "Basın suç örgütüne üye diyorlar. Tanıdığım kişiler takım arkadaşım Sezer Öztürk ve 10 yıllık arkadaşım Ali Kıratlı ile Eskişehirspor'da teknik direktörüm Bülent Uygun'dur. Bana, benim sorgumda başka insanların arasında geçen telefon görüşmeleri soruluyor, ben bu konuşmalara ne gibi bir yorum yapabilirim. Benden başkalarını suçlamamı bekliyorlar sanırım. Bülent Uygun ile ilgili birçok soru soruldu. Hepsine de net bir şekilde cevap verdim.
Benimle alay edercesine bütün cevaplarıma gülüp geçtiler. Çünkü inanmak istemiyorlardı" yorumunda bulundu.

"ALİ KIRATLI İLE OLAN DOSTLUĞUM 10 YILA DAYANIYOR"
Tutuklu olarak yargılanan Karan, Ali Kıratlı ile olan dostluğuna da değinerek, "Ali Kıratlı ve ailesiyle olan dostluğum 10 yıllık bir geçmişi vardır. Ali ağabeyin eşi Eskişehirlidir. Her hafta maçımıza gelir. Galatasaray'da oynadığım dönemlerde de maçlarımıza gelirlerdi. Bu zamana kadarki muhabbetlerimizin birçoğu zaten futbolla ilgilidir. Bir arkadaşımla aramızda geçen konuşmada ''... Feneri, yürüyerek maç kazandı'' diyorum. Sitem dolu bu cümlemin bile şike ile ilgili olduğu düşünülüyor. Ayrıca TS maçı
öncesi geçen bir konuşmada net bir şekilde ifade ettiğim ''hiç kimseden hiç bir şey kabul etmiyoruz,ne Fenerbahçe'den,ne Trabzonspor'dan'' şeklindeki ifademi de aynı şekilde takım arkadaşlarıma da söyledim" açıklamasında bulundu.

"10 DAKİKADA BİR MAÇA NASIL ETKİ EDEBİLİRİM?"
10 dakika bile oynamadığı maçlarla ilgili sorular sorulduğunu söyleyen Ümit Karan, 10 dakikada maçın seyrini nasıl değiştireceğini ifade ederek, "10 dakikayı bile bulmayan kısa sürelerle oynatıldığım maçlar için beni nasıl suçlayabilirler,bu kadar kısa sürede bir maça nasıl etki edebilirim?
Zafer Tüzün'ün kendisine Eskişehirspor'da iş bulabilmek amacıyla yaptığı görüşmelerde ettiği küfürler ve organize ettiği basın olaylarını anlatıp bize mafya ve çete ithamlarında bulunmasından dolayı herkes bize suçlu gözüyle bakıyor ve bu önyargıya göre değerlendiriyorlar" dedi.

"NE ALİ KIRATLI'DAN NE DE BİR BAŞKASINDAN ALINAN BİR PARA YOKTUR"
Herhangi bir kişiden para almadığını iddia eden Karan, "Bu zamana kadar elde edildiği iddia edilen ses kayıtları, görüntüler ve paradan bahsediliyor. Peki tüm bunlar olurken neden suçüstü yapılmıyor, iddia edilen paralara el konmuyor? Yapılamaz, çünkü burada ne Ali Kıratlı'dan ne de bir başkasından alınan bir para yoktur, var olduğu iddia edilen telefon konuşmaları da iki aile dostunun yaptığı muhabbetten başka bir şey değildir.
Tamamen suçlama yoluna gidip polisin yanlış yaptığı operasyonu ortada hiçbir şekilde para yokken yapılan hatayı telafi etmek adına kamuoyunu yanlış bilgilendirip bizi suçlu ilan ediyorlar" ifadelerini kullandı.

"HAKSIZ YERE METRİS CEZAEVİNDE TUTUKLU OLARAK BULUNMAKTAYIM"
Ümit Karan açıklamasının son bölümünde ise şu ifadeleri kullandı:
"Şu ana kadar hakkında hiçbir adli işlem yapılmamış olan ben haksız yere Metris Cezaevinde tutuklu olarak bulunmaktayım. Gerek şahsım gerekse ailem ve özellikle 5 yaşındaki oğlum bu durumdan çok muzdarip bulunmaktayız. Haksız tutukluluğum sebebiyle profesyonel yaşantım da büyük yara almıştır. Soruşturma bitiminde suçsuz olduğumuz ortaya çıktığında bu onur kırıcı davranışın benim maneviyatıma yapılan bu saygısızlığın bedeli kim tarafından nasıl ödenecektir?"


İHA