Futbol bir aşksa bu aşkın en çalkantılı evlilikleri de hiç şüphesiz kulüp başkanları ile teknik direktörler arasında gerçekleşiyor. Sezon başında liseli aşıklar gibi neredeyse el ele dolaşacak kadar sıcak ilişkiler kuran bu ikililer, sezon sonunda ya da bir sonraki sezonda, aralarına giren kara kedilere kurban olan “evliliklerine” nokta koyuyorlar. Sizler için yakın futbol tarihimizdeki 15 olaylı “boşanma” hikayesini derledik.

1.Ersun Yanal & Aziz Yıldırım


İki sezon üst üste Galatasaray’ın gerisinde kalan Fenerbahçe’ye yeniden şampiyonluk sevinci yaşatarak taraftarın sevgisini kazanan Ersun Yanal’ın başarısına rağmen Aziz Yıldırım’la yıldızı barışmadı. Özel hayatına yönelik bir takım suçlamaların gölgesinde görevinden istifa eden Ersun Hoca’nın Aziz Yıldırım’la bir sezon süren saadeti geçtiğimiz günlerde sonlandı. İlişkilerde sıklıkla ayrılık sebebi olan “başka bir kadın” meselesi boşanma için kimi çevrelerde haklı bir sebep olarak nitelendirilmekte.

2.Fatih Terim & Ünal Aysal



Ünal Aysal’la tatlı sert bir ilişkiye yelken açan Fatih Hoca, geçmişinde yaşadığı 2 dönemden farklı bir havada Galatasaray’ın teknik direktörlüğünü sürdürüyordu. Üst üste gelen şampiyonluklar ve Avrupa maçlarındaki başarılar, takıma katılan yıldız futbolcular… Dışarıdan bakıldığında kusursuz bir ilişki izlenimi veren Aysal-Terim çifti, adeta bir aldatma hikayesiyle son buldu. TFF başkanı Yıldırım Demirören’le flörtü açığa çıkan Terim için Aysal’ın takındığı “Dönerse benimdir” stratejisi ilişkinin ağırlığını kaldırmadı ve taraftarları kahreden bir boşanmayla Terim ve Aysal’ın yolları ayrılmış oldu.

3.Samet Aybaba & Fikret Orman


Fikret Orman’ın “FEDA” dediği bir sezonda Samet Aybaba ile yolları kesişti. İlk bakışta sorunsuz bir evlilik gibi gözüken bu birliktelik zaman içerisinde bir kabusa dönüştü. Kendisinden çok fazla bir şey beklenmemesine rağmen şampiyonluğu zorlayan bir takım oluşturan Aybaba, takdir beklerken burnuna aldatma kokuları gelmeye başladı. Fikret Orman’ın başka teknik direktörlerle flört ettiği yönünde aldığı duyumlara ve kendisine yapılan baskılara dayanamayan Aybaba tüm yaşananları içine atmasına rağmen Fikret Orman tarafından terkedildi ve bu evlilik de yıkılmış oldu.


4.Aykut Kocaman & Aziz Yıldırım


Fenerbahçe tarihinin en zorlu döneminde görev yapan Aykut Kocaman, Aziz Yıldırım’la fırtınalı bir ilişki yaşadı. Tam üç kez yüzüğü çıkarıp masaya koyan Aykut Kocaman’ın boşanma talebine Yıldırım olumsuz cevap verdi. 3 Temmuz sürecinin ağırlığı altında birbirine sımsıkı tutunan çift, transfer konusunda yaşanan bir anlaşmazlık sonucu apar topar kendilerini boşanma davasında bulmuşlardı.

5.Feldkamp & Polat


Rahmetli Özhan Canaydın’la fırtınalı bir aşka yelken açan Feldkamp, berdel geçiren bu ilişkisinin ardından Adnan Polat ile çalışmaya başladı. Adnan Polat’ın futbolculardan yana tavır takınmasını bir türlü sindiremeyen ve Hakan Şükür gibi önemli oyuncularla sorun yaşayan teknik adam “Bu ilişkide disiplin yok” diyerek yüzüğü atmış, ilişkiye noktayı koymuştu.

6.Ertuğrul Sağlam & Yıldırım Demirören


Beşiktaş’a büyük umutlarla gelen Ertuğrul Sağlam, Yıldırım Demirören ile dışarıdan sağlam görünen bir ilişki yürütüyordu. Liverpool karşısında alınan ağır mağlubiyet ve Metalist gibi Avrupa facialarıyla sarsılan birliktelik, yönetim kurulunun görüşlerine rağmen Ertuğrul Sağlam’ın ardında duran Demirören’in de ilişkiye bakışını değiştirdi. Pek hoş olmayan bir çok söylentinin gölgesinde bu ilişki de sona erdi.

7.Daum & Yıldırım


Aziz Yıldırım’ın fırtınalı aşklarından biri de hiç şüphesiz Daum’du. Fenerbahçe’nin başına geldiği günden itibaren kazandırdığı başarılara rağmen, her başarısızlıkta medyaya kurban verilen Daum için bu ilişkiyi yürütmek gerçekten çok zordu. Bursaspor’un şampiyon olduğu ve anons skandalıyla Fenerbahçe’nin içine düştüğü çalkantılı bir dönemde, bu ilişki de tarihin tozlu sayfalarındaki yerini almıştı.

8.Skibbe & Polat


Adnan Polat’ın kafasındaki proje takımını hayata geçirecek isim olarak Galatasaray’ın başına getirdiği Skibbe, sportif başarılar açısından taraftarı memnun edemeyince bu ilişkinin sevilmeyen tarafı haline gelmişti. Skibbe ile pek fazla bir arada görünmeyen Polat da partnerini bu ilişkide yalnız bırakmıştı. Alınan sonuçların üstünde yarattığı baskıya dayanamayan Polat, sonunda yüzüğü de masaya bırakmıştı. Adnan Polat’ın en nihayetinde kendi istifasıyla sonuçlanacak bir başarısızlıklar silsilesinin başlangıcı olan bu ayrılık, Bülent Korkmaz’ın Galatasaray’da teknik direktörlük kariyerinin önünü açmıştı.

9.Del Bosque & Demirören


Nam’ı diyar Yeniköy kasabı, Yıldırım Demirören’le ilişkisine başladığı ilk günden itibaren hep eleştirilerin hedefinde oldu. Kilosu, Türk futboluna bakışı olumsuz bir şekilde sürekli gündeme geldi. Takıma oynattığı futbola daha fazla sabır gösteremeyen Demirören, bu ilişkiyi bitirme kararı aldığında Beşiktaş tarihine geçecek bir tazminat davasına sebep olacağının farkında mıydı bilinmez ama bu boşanma Kara Kartallar’a pahalıya mal olmuştu.


10.Zico & Yıldırım

Fenerbahçe tarihinin en başarılı sezonlarından birini yaşatan Zico da yine Yıldırım Demirören’in sıkıntılı ilişkilerinden biri olarak hafızalarda yer etti. Şampiyonlar liginde elde edilen başarılı sonuçlarla taraftarın büyük beğenisini kazanan Zico; kardeşi ve Aziz Yıldırım arasında bir garip tartışmanın içinde kendini bulduğunda büyük bir aşka dönüşeceği beklenen ilişkinin çoktan sonu gelmişti bile. Hala bu ilişkinin nasıl boşanmayla sonuçlandığı tartışılmaktadır.

11.Lucescu & Canaydın


Pek az teknik direktör Galatasaray’ı şampiyon yaptığı bir sezonun ardından kapı önüne konmuştur. Lucescu ve rahmetli Özhan Canaydın’ın tartışmalı aşk hikayesi de işte bu şekilde anılmaktadır. Lucescu ile güzel bir ilişki yürüten Canaydın, gönlünü bir başka teknik adama; Fatih Terim’e kaptırdığında olanlar olmuştu. Lucescu ile apar topar bir boşanma davası atlatan Lucescu, bu aldatmanın öcünü Serdar Bilgili ile bir birlikteliğe yelken açarak almıştır.

12.Schuster & Demirören


Demirören’in fırtınalı ilişkilerinden olan Schuster birlikteliği, Beşiktaş’ta yine dedikodu dolu bir dönemin yaşanmasına sebep olmuştu. Bir çok kez verdiği demeçlerle dikkat çeken Schuster, istifaya zorlandığını hissettiğini dile getirerek yüzüğü çıkartmış ve ilişkinin ardından dikkat çekici açıklamalar yapmaya da devam etmiştir.

13.Tolunay Kafkas & İbrahim Hacıosmanoğlu

Asabi yapısıyla dikkat çeken Kafkas’ın en az kendisi kadar sert mizaçlı İbrahim Hacıosmanoğlu ile yelken açtığı ilişkileri, kıvılcımlar çıkartan basın açıklamalarıyla bıçak sırtı geçmişti. Trabzonspor’un istediği sonuçları alamadığı bir sezonun ardından, Kafkas ile Hacıosmanoğlu için sonu tazminat davalarına uzanan bir boşanma süreci yaşanmıştı.

14.Hikmet Karaman

Türk futbolunda 1998’den günümüze bir çok takımda görev alan Hikmet Karaman’ın boşanma davaları saymakla bitecek gibi değildir. En son Gaziantep ve Bursa’da olaylı boşanma davalarına imza atan Karaman, bir sezonda 2-3 birliktelik yaşayabilen teknik direktörlerdendir.

15.Yılmaz Vural

1986’da Malatyaspor’da başlayan kariyeri boyunca bir çok boşanma davasıyla gündeme gelen Vural’ın ilişkilerinde genel olarak belirleyici unsur başında olduğu takımların ligden düşüp düşmemesi meselesidir. Kariyerindeki takımlardan kendi başına bir lig kurulabilecek olan Vural, Türk futbolunda en çok yüzük çıkaran teknik direktörler arasında başı çekmektedir.