İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul'daki 'yasadışı dinleme' operasyonuyla ilgili konuştu.

Çapkın, "Planlı bir operasyondu. 24 kişi gözaltına alındı" dedi. Çapkın, gazetecilerin Rıdvan Dilmen de gözaltında mı' sorusuna "Evet" yanıtını verdi.

Hüseyin Çapkın, "Bizim zaman zaman planlı operasyonlarımız olur ve sık sık olur. Bunları görüyor ve takip edilyorsunuz. Onlardan biri bu. Şimdilik ayrıntılara girmemiz doğru değil. İsimlere girmemiz de doğru değil. Onları siz takip edip göreceksiniz" dedi.

Çapkın, "Operasyonun yasadışı dinlemeyle ilgili olduğu söyleniyor" şeklindeki soruya ise "Evet" şeklinde cevap verdi.

Hüseyin Çapkın, "Soruşturmanın sonuçlarına göre yeni gözaltılar olabilir" diye konuştu.

Operasyon...

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 2 yıla yakın süren teknik ve fiziki takip, bu sabah operasyona dönüştü.

İstanbul başta olmak üzere 4 ilde tespit edilen adreslere düzenlenen eşzamanlı operasyonda, aralarında eski futbolcu Rıdvan Dilmen'in de kişiler yakalandı.

Gözaltına alınan bu kişilerin, tanınmış kişi ve iş adamlarının telefonlarının izinsiz dinlenilmesiyle alakalı oldukları iddia edildi.

Operasyon kapsamında Antalya'da da 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Tanju Çolak'ın ifadesine başvuruldu

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında eski milli futbolcu Tanju Çolak'ın da ifadesine başvuruldu.

Çolak, yaklaşık bir saat kaldığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılırken basın mensuplarının soruları üzerine, "Sabah 08.30'da aradılar. Gelip ifade verdim. Benim telefonlarımı dinlemişler. Mağdurum. Mağdur olarak geldim. 'Şikayetçimisiniz' dediler, şikayetçi olduğumu bildirdim. Bu olay futbolda şikeyle alakalı değil. Gizlilik kararı var konuşamıyorum" dedi.

Çolak, basın mensuplarının "Rıdvan'dan şikayetçi oldunuz mu?" sorusunu ise "Rıdvan benim arkadaşım. Ondan şikayetçi olmadım. Ben buraya geldiğimde Rıdvan'ın olduğunu bilmiyordum. Öğrenince avukatıma talimat verdim. Rıdvan'a avukatımı verdim" diye cevaplandırdı.

Cnn Türk