Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ile yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu 36 sanık Ekim ayında hakim karşısına çıkacak.

Sanıklar, “Suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, nitelikli dolandırıcılık, zimmet, resmi belgede sahtecilik, soruşturma gizliliğini ihlal, güveni kötüye kullanmak ve mal varlılığını bildirmemek”le suçlanıyor.

Sanıklar, 15 ila 41 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. Yazıcı’nın suç örgütü kurduğu öne sürülen iddianamede ‘Mafyavari yapılanma’ ifadeleri yer aldı.

ÇELİK: YAZICI ZARARA UĞRATTI

Soruşturma kapsamında tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen kulüp eski ikinci başkanı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in ağabeyi Osman Çelik’in soruşturma savcısına ‘tanık’ sıfatıyla verdiği ifadeler de iddianameye yansıdı.

Çelik’in verdiği ifadelerde “Başkan Yazıcı’nın usulsüzlüklerle kulübü zarara uğrattığını gördüm” dediği belirtildi.

Federasyondan gelen paraların hiçbir kuruşunun kulüp için harcanmadığını öne süren Çelik, sahte fatura temin edildiğini iddia etti.

Çelik kulübe ait gayrimenkuller teminat gösterilerek bir bankadan 6 milyon TL kredi alındığını, bu paranın tamamını İbrahim Yazıcı’nın kendisine aldığını ve kredi borcunu da kulübün ödediğinin iddiasında bulundu.



spordabugun