ZONGULDAK (AA) - Radyo Kontrollü Model Yatlar Uluslararası 1 Metre (IOM) Türkiye Şampiyonası, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde tamamlandı.

Ereğli Yelken İhtisas Kulübünün ev sahipliğinde Bozhane mevkisinde gerçekleştirilen ve 3 gün süren şampiyonada dereceye girenler belirlendi.

Türkiye Yelken Federasyonu IOM Sınıf Komite Başkanı Levent Gürkan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yarışların renkli ve heyecanlı geçtiğini söyledi.

Şampiyonada 23 teknenin mücadele ettiğini anlatan Gürkan, şunları kaydetti:

"Yarışlarda İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Mersin ve ev sahibi Ereğli'den gelen sporcular yer aldı. 2 grup halinde yarışmalar yapıldı. Yarışlarda alınan puanlara göre dereceler belli oldu. Uluslararası bir sıralama sistemimiz var. Bu yarışlar, bu sıralamaya puan veren yarışlardan biridir. Toplam 7 yarıştan oluşan bir serimiz var. Aynı zamanda milli takımı belirlememizde de temel teşkil ediyor. Önümüzdeki yıl Brezilya'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılacak takımımız bu sıralamaya göre belli olacak."

Ereğli Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Metin Akman da üst düzey yetenek gerektiren IOM sınıfına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Yarışlarda İstanbul Yelken Kulübü sporcuları Kaya Dinar birinci, Levent Gürkan ikinci, Galatasaray Yelken Kulübü sporcusu Orkun Anaoğul ise üçüncü oldu.

Etkinliği, sporcuların yanı sıra aileleri ve vatandaşlar takip etti.