Transfer sezonunda milyonlarla ifade edilen rakamlara imza atan futbolcular, yeni Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı’nın yasalaşması halinde şu an ödediklerinin  iki katından daha fazla vergi verecek. Örneğin; yıllık 1 milyon lira kazanan bir futbolcu, yürürlükte olan yasayla 150 bin lira vergi veriyor. Yeni Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı’nın yasalaşması halinde aynı futbolcunun ödeyeceği vergi 340 bin 125 liraya yükselecek. Tasarı böyle yasalaşırsa, Türkiye futbolcular için ‘vergi cenneti’ olmaktan çıkacak.

Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı yasalaşırsa, milyonlarla ifade edilen rakamlara imza atan futbolcuların kazançlarına bakılmaksızın uygulanan yüzde 15 gelir vergisi ödemeleri uygulaması kalkacak.

GELİRE GÖRE VERGİ

Eğer futbolcunun yıllık geliri 160 liranın altındaysa gelir dilimlerine göre yüzde 15, 20, 27 ve 35’lik oranda vergilendirilecek. Kazanç 160 bin liranın üzerindeyse futbolcu da beyanname verecek. Önümüzdeki sezon 2 milyon 500 bin euro (yaklaşık 6 milyon 275 bin lira) yıllık garanti ücretlik sözleşmeye imza atan Fenerbahçeli Volkan Demirel, yürürlükteki yasaya göre 941 bin 250 lira vergi ödüyor.
 Yeni Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı yasalaşırsa Volkan’ın ödeyeceği vergi 2 milyon 186 bin 375 liraya yükselecek.  

FENERLİ ALVES'İN DE CANI ÇOK SIKILACAK

Yabancı futbolcular da Türkiye’de 6 ay yeşil sahalarda top koşturmaları halinde Türkiye’deki vergi kanunlarına göre vergilendiriliyor. Bu durumda Maliye, 2 milyon 500 bin avro (yaklaşık 6 milyon 275 bin TL) garanti ücret ile Fenerbahçe ile anlaşan Bruno Eduardo Regufe Alves, mevcut yasaya göre 941 bin 250 lira gelir vergisi ödeyecek.