Ender BAYKUŞ

PTT 1’inci Lig takımlarından Fethiyespor’u PFDK’ya sevk eden, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi 15 yöneticinin kamu görevlisi olduğunu hatırlatan Kırıcı, “TC Anayasası’na, Türk Ceza Kanunu’nun 257. ve 267. maddelerine ve 5186 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Kanunu’na muhalefet eden sorumluların cezalandırılması amacıyla kamu davası açtım” dedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede şu ifadelere yer verildi:

HAKARET SUÇU TEŞKİL EDİYOR

“Tarihinde ilk defa Fenerbahçe gibi büyük bir spor kulübüyle karşılaşan ve maç öncesinde Atatürk’e sevgi ve saygı gösteren bir spor kulübünü, tartışma yaratmayı amaçlıyor diyerek disiplin kuruluna sevk etmek, milli değerlerimize saygısızlığın ötesinde, görevi kötüye kullanma, iftira ve Ulu Önderimiz Atatürk’ün hatırasına hakaret suçlarını teşkil etmektedir.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDILAR


Fethiyespor Kulübü futbolcularının, ‘Yüce Atatürk’ yazılı tişörtlerle maç öncesi İstiklal Marşını okumaları eyleminin şüpheliler tarafından, ‘milletçe sahiplenilen değerleri, sadece kendilerine mal ederek tartışma yaratmak için kullanmaları’ şeklinde hukuka aykırı bir fiilmiş gibi isnat edilmesi ‘iftira’ suçunu oluşturmaktadır. Şüpheliler bu eylemleriyle aynı zamanda görevlerini de kötüye kullanmışlardır.

YAZIDAN RAHATSIZLIK DUYDULAR

Fethiyespor Kulübü’nün ve sporcularının şüpheliler tarafından PFDK’ya sevk edilme nedeninin, futbol kurallarına aykırı davranıştan ziyade, şüphelilerin, ‘Yüce Atatürk’ yazısından duydukları rahatsızlıktan kaynaklandığı açıktır. Nitekim diğer kulüpler de, önceki tarihlerde defalarca çeşitli temalı tişörtler ile sahaya çıkmalarına karşın herhangi bir yaptırım uygulanmamış, ancak ‘Yüce Atatürk’ yazısı şüpheliler tarafından tartışma yaratacak bir konu olarak değerlendirilmiş ve Fethiyespor Kulübü’nün cezalandırılmaları amacıyla işlemler başlatılmıştır.

ÖVGÜYE CEZA HAKARET ANLAMI TAŞIYOR

Mustafa Kemal Atatürk siyasi bir simge değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. Kurucumuza yapılan sevgi gösterini cezalandırmaya çalışma hakaret anlamı taşımaktadır. Şüphelilerin bu eylemleri nedeniyle 5186 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Kanunu kapsamında cezalandırılmaları gerekmektedir. Tüm bu nedenlerle yine şüphelilerin 06.12.2013 tarifinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun internet sayfasında yayınladıkları yazı ile görevi kötüye kullanma, iftira ve Atatürk’ün hatırasına hakaret suçlarını işlemiş olmaları nedeniyle cezalandırılmaları talep etme zarureti hasıl olmuştur.”