KASTAMONU (AA) - BİLAL KAHYAOĞLU - Milli boksör Ahmet Otçu, taksi şoförü babasının hayali olan olimpiyat şampiyonluğuna ulaşmak için çalışıyor.

Türkiye ve Avrupa dereceleri bulunan 18 yaşındaki Ahmet, Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu'daki Kadıdağı Kamp Merkezi'nde şampiyonalara hazırlanıyor.

Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum Atatürk Üniversitesinde Beden Eğitimi Öğretmenliği 1. sınıf öğrencisi olduğunu, babasının isteği üzerine boksa 8 yaşında ağabeyiyle başladığını söyledi.

Erzurum'da taksi şoförlüğü yapan babası Murat Otçu'nun her zaman kendisine ve ağabeyine inandığını, desteklediğini anlatan milli boksör, şunları kaydetti:

"Babam 'Gidin şampiyon olun, madalyalarınız olsun, herkes sizi tanısın' dedi. Babamın böyle bir hayali vardı. Bizim tanınmamızı istiyordu. Ben de ağabeyimle beraber boksa gittim. Babamın fazla bir geliri olmadığı için bizi spora teşvik etti. Taksiden kazandığı parayla bize eşofman, ayakkabı aldı. Ağabeyim bir süre sonra boksu bıraktı. Ben devam ettim. Bana 'Senden bir şey olmaz' diyorlardı. Babam hep arkamda durdu. Hocalarım hep arkamda durdu."


- "Hayalini gerçekleştireceğim"

Katıldığı ilk Türkiye Şampiyonası'nda derece kazanamadığını, 2013'te Türkiye ikincisi olduğunu ifade eden Ahmet, 2014 yılında ise Avrupa Şampiyonası'nda üçüncülüğe ulaştığını belirtti.

Babasının, elde ettiği tüm başarılarla gurur duyduğunu vurgulayan Ahmet Otçu, şöyle devam etti:

"Babamın gururlanması beni onurlandırdı. 2015 yılında tekrar Avrupa 3.'sü oldum. 2016 yılında Türkiye 3.'lüğüne ulaştım. 2017'de Avrupa Şampiyonası'nda 2. oldum. 2020 Olimpiyatları'nda şampiyon olarak babamın hayalini gerçekleştireceğim. Herkesin göğsünü kabartmak, ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çekmek istiyorum."

Genç Erkekler Boks Milli Takımı Başantrenörü Gürkan Sönmez de Ahmet Otçu'nun 56 kiloda birçok başarısının olduğunu söyledi.

Sönmez, "Ahmet 'Ailemi kurtaracağım, aileme iyi şartlarda hayat sağlayacağım' diye geldi. Bunu da başardı. Ahmet Otçu'yu daha ciddi başarılar bekliyor." ifadesini kullandı.