Hazırlanan almanakta bu yıla damga vuran konular olarak seçimler ve Özgecan Aslan cinayeti öne çıktı. İşte 2015'te sosyal medyada en çok konuşulan konular:

Seçimler, gündemi belirledi

2015 yılında Türkiye gündemini seçimler, siyasi gündem ve terör olayları belirledi. 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimleri ile ilgili öncesinde ve sonrasında Twitter'da 33,350,16 tweet atıldı. Ve yılın en çok konuşulan konuları listesinde ilk sırada yer aldı.

Özgecan Aslan cinayeti

Özgecan Aslan'ın hunharca öldürülmesinin ardından tüm Türkiye'de #OzgecanAslan hashtagıyla yaklaşık 10,571,205 tweet atıldı ve kadın cinayetleri her yerde protesto edildi.  Atılan tweetlerle Özgecan Aslan “Yılın en çok konuşulan kişisi” oldu.

Survivor Türkiye

Survivor Türkiye yarışma programı izlenme oranları kadar, sosyal medyada da en çok konuşulan konular arasına girdi. Yarışma ile ilgili toplamda 8,622,861 tweet atıldı.

Terör saldırıları

Türkiye'de ve dünyada yaşanan terör olayları binlerce insanın ölmesine neden olurken, sosyal medyanın da gündemini oluşturdu. Ankara, Suruç ve Paris patlamaları ile ilgili atılan 3,768,359 tweet ile terör saldırıları herkes tarafından kınandı. Ve bu durum 2015'in en çok konuşulan konular arasında yer aldı.

Can Dündar-Erdem Gül'ün tutuklanması

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması, Twitter'da da yankı buldu. Konu ile ilgili toplamda 3,262,551 tweet atıldı.

Rusya-doğalgaz sıkıntısı

Rusya ile Türkiye arasında gerilen ilişkiler ve Rusya'dan alınan doğalgazda kesinti yaşanacağı endişesi, sosyal medyada da gündem konusu oldu. Konu ile ilgili toplamda 1,738,039 tweet atıldı.

Kıyıya vuran insanlık…

Bodrum'dan çıktıkları umut yolculuğunda su alıp ters dönen bottan düşerek annesi ve ağabeyiyle yaşamını yitiren 2 yaşındaki minik Aylan'ın cansız bedeninin Bodrum'da kıyıya vurmuş hali, dünya basını ve sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Olayla ilgili sosyal medyada #KiyiyaVuranInsanlik hashtagıyla 1,342,739 tweet paylaşıldı ve mülteci sorunu tüm dünyanın gündemine taşınmış oldu.

Sokağa çıkma yasakları

Cizre, Sur, Silopi ve Nusaybin'de uygulanan sokağa çıkma yasakları sosyal medyada en çok konuşulan konular arasındaki yerini aldı. Twitter'da konuyla ilgili toplamda 960,310 tweet atıldı.

Kayyım ataması

Sosyal medyada gündem olan ve 2015'in en çok konuşulan konularından biri de özel şirketlere ve medya organlarına yapılan kayyım atamaları oldu. Twitter'da konu ile ilgili toplamda 830,577 tweet atıldı.

Savcı Kiraz'ın öldürülmesi

Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi de en çok konuşulan konular arasındaydı. Sosyal medya kullanıcıları tarafından yaşanan üzücü olayla ile ilgili 518,141 tweet atıldı.

Bunların dışında Milli futbolcumuz Arda Turan'ın Barcelona'ya transferi, Ahmet Hakan'a yapılan saldırı, Star Wars, Muhteşem Yüzyıl dizisi ve İrlandalı turistin Aksaray'da yaşadığı olay da 2015'in en çok konuşulan konuları arasına girdi.