DENIZ ERGÜREL
Twitter Bilgi Güvenliği Direktörü Bob Lord tarafından yapılan açıklamada, saldırının Twitter kullanıcı datalarına yönelik olduğunun altını çizdi. Oldukça sofistike yöntemler kullanılarak gerçekleştirilen saldırıyı yapan veya yapanların kimliği ise henüz belirsiz.

Kullanıcıların sorunla karşılaşmaması için bazı güvenlik önlemleri alması gerekiyor. Saldırıya anında müdahele eden Twitter yetkilileri, bu kullanıcıların güvenliği için şifreleri sıfırlamış durumda. Bu yüzden, saldırıdan zarar gören kullanıcıların şifrelerini yenilemeleri gerekecek.


Yapılan bu açıklama sonrasında, 31 Ocak 2013 tarihinde Twitter'ın bir kaç saatliğine kullanılamamasının sebebinin de hacker saldırısna karşı alınan güvenlik önlemleri olabileceği tahmin ediliyor.


Twitter kullanıcılarının alabileceği önlemler


Twitter hesabınız bu saldırıdan etkilenmemiş olsa bile bazı basit önlemleri almanızda fayda var:


- Twitter şifrenizi yenileyin, şifreniz basit olmasın


- Küçük-büyük harf, rakam ve semboller kullanarak şifrenizi güçlendirin


- Twitter için kullandığınız şifreyi başka hesaplarınızda kullanmayın


- İnternet tarayıcınızda Java'yı çalıştırmayın


İnternet tarayıcınızda Java'yı iptal etmek için


- Firefox: Araçlar (Tools) kısmından Eklentileri (Add-ons) seçin ve tüm Java eklentilerini iptal edin


- Safari: Seçenekler (Preferences) kısmından Güvenlik (Security) seçin ve Java'yı aktive et (Enable Java) seçeneğini iptal edin.


- Chrome: Tarayıcınıza Chrome://Plugins yazın ve tüm Java eklentilerini iptal edin


- Internet Explorer: Windows kontrol panelinden Java uygulamasını iptal edin (Detaylı bilgi için: http://www.java.com/en/download/help/disable_browser.xml)