Dün ilk olarak shiftdelete.net, “alınan duyumlara” dayandırdığı haberinde, Apple’ın uluslararası garanti geçerliliği olan ülkeler listesinde artık Türkiye’nin yer almadığını bildirmişti.

hurriyet.com.tr, Apple Türkiye çağrı merkezini arayarak iddiayı sordu. Bu konuda bilgi veren Apple Türkiye temsilcisi, “Haber doğru. Uluslararası garanti artık Türkiye’de geçerli değil. Bu konuda Apple önümüzdeki günlerde resmi açıklama yapacak ancak kullanıcıların mağdur olmaması için telefonda bu şekilde bilgi veriyoruz” dedi.

Uluslararası garantinin hangi tarihten itibaren geçersiz sayıldığı sorulduğunda aynı temsilci, “Bu konuda detaylar henüz belli değil ama bugün itibariyle uluslararası garantinin geçerli olmadığını söyleyebilirim” ifadesini kullandı.

Bugüne kadar yurtdışından iPhone veya iPad aldığınızda, global garanti sayesinde belli bir süre ürünleri Türkiye'de garanti kapsamında onarım veya değişim yapılabiliyordu. Bundan böyle yurtdışından cihaz alan kullanıcıların, cihazlarına bir şey olduğunda mutlaka para ödeyerek tamir veya değişim yaptırması gerekecek.

Bir diğer alternatif, Apple’ın uluslararası garantisinin geçerli olduğu bir ülkeye giderek bu işlemleri garanti kapsamında bu ülkede yaptırmak.

Ayrıca eğer bir iPhone veya iPad ülkemizden satın alınmış ancak daha sonra yurtdışında Apple tarafından değiştirildiyse, yeni cihazın garantisinin devam etmesi için mutlaka BTK kaydının yapılmış olması gerekecek.

shiftdelete.net bu kararın, cihazların Türkiye'den alınmasını sağlamak amacıyla düşünülmüş bir uygulama olduğunu belirtmişti.


 hurriyet.com.tr