Dünyanın farklı coğrafyalarında yasal mücadele devam ederken bu firmaların ürünlerine sahip kullanıcıların bir kısmı da 'taraftara' dönüştü. Münferit mi davrandılar yoksa yönetim güdümünde mi çalıştılar daha netleşmedi ancak bu taraftarların bir kısmı Samsung'u 1 milyar doları ödemeye mahkum eden hakim Lucy Koh'un Wikipedia sayfasının engellenmesine neden oldu.

Hakim Koh'un online ansiklopedi Wikipedi'da yer alan özgeçmişine ulaşım, sayfanın yanlı propagandalara sahne olması nedeniyle pazar gününe kadar yeni bilgi girişine kapatıldı. Kullanıcıların katkılarıyla oluşan Wikipedia'nın kurallarına göre sitede yer alan bilgilerin tarafsızlık ilkesini ihlal etmemesi gerekiyor.

Hakim Koh'un sayfasında ise bu kural ilk olarak 21 Aralık'ta delindi. Bu tarihte Samsung taraftarı bir kullanıcı sayfaya şu yazıyı ekledi: "Teknoloji camiasında Koh'un Apple-Samsung davasında tarafsız olup olmadığı yoğun olarak tartışıldı. Birçok Samsung ürününe ihtiyati tedbir konulmasını emretti. Sonra bu tedbirler üst mahkeme tarafından iptal edildi. Bunun yanında Samsung'un davanın seyrini değişterecek kanıtları mahkemeye sunmasına izin vermemesi şüpheleri artırdı"

Daha sonra 23 Aralık'ta yukarıdaki ifadeler kaldırıldı ve Hakim Koh'un sayfası bu sefer de şu şekilde Apple yanlısı bir hale dönüştü: "Teknoloji camiasında, Hakim Koh'un Samsung-Apple davasındaki yönetimi ile ilgili medyada çıkan haberlerin tarafsızlığı çok tartışıldı. Samsung'un yozlaşmış ve haksız rekabet barındıran iş kültürü bu dava sürecinde kendini gösterdi"  Bu iki yanlı yorumun da ABD'den yapıldığı tespit edildi ve 30 Aralık tarihine kadar Lucy Koh'un sayfasına bilgi girişi yasaklandı. Şu anda hakimin Wikipedia sayfasında baktığı önemli davalar yazıyor ancak davaların ayrıntıları yer almıyor.