Apple, bazı davalarda Samsung'a karşı açtığı patent ihlali davalarını kazanmış ve Samsung'un Apple'a ait patentleri izinsiz olarak telefonlarında kullandığını resmi kayıtlar geçirmişti. Bu sebeple Samsung'dan da milyar dolara ulaşan bir tazminat kazanmıştı ancak bu kadarı Apple için yeterli olmadı.

iPhone'un üreticisi şimdi de, her ne kadar Koreli devle anlaştığı konuşulsa da, Samsung telefonlarının ABD'de satışını yasaklatmak için mahkemeye başvurdu. Apple, patent ihali nedeniyle yaşadığı zararın 2 milyar dolardan fazla olduğunu iddia ediyor ve patentlerini izinsiz olarak kullanan Samsung telefon modellerinin ABD'de satışının durdurulmasını istiyor. Bunların arasında popüler Galaxy S III modeli de bulunuyor.

Ancak davanın yargıcı bu isteği reddederek Apple'ın patent ihlali nedeniyle iddia ettiği kadar büyük bir zarar yaşamadığına karar verdi ve bu talebi reddetti. Apple'ın delil olarak gösterdiği satış kaybının da Samsung'un patent ihlali yapan telefon modellerinden kaynaklandığını ispat etmenin mümkün olmayacağının altını çizdi.

Yani, Apple mahkemenin yargıcını Samsung'un telefonlarını yasaklatmak konusunda ikna edemedi ama yine de iddialarına devam ederek Samsung'a karşı kazandığı patent davası üzerinden Samsung'a ağır bir darbe vurmak için hukuk savaşını sonuna kadar sürdüreceğini tahmin edebilirsiniz.