İnterneti düzenleyen yeni yasanın TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesiyle birlikte Bilişim İhtisas Mahkemeleri'nin de önü açıldı. Daha önce de gündeme gelen bilişim mahkemeleri için Adalet Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı ortak çalışma yapacak. İnternetle ilgili önemli düzenlemeleri içeren yasanın TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi Bilişim İhtisas Mahkemeleri'ni yeniden gündeme getirdi. Bilişim yoluyla işlenen suçlar için artık Sulh Ceza hakimi 24 saat içinde duruşma yapmadan hızlı bir karar alacak. Bir süre sonra ise sulh ceza hakimleri arasında bilişim suçlarıyla ilgili deneyim kazanan hakimlerin sayısı artacak. Böylece Bilişim İhtisas Mahkemeleri için gerekli alt yapı oluşmuş olacak.

HIZLI KARAR ALINACAK

Bilişim noktasında uzmanlaşan hakimlerle birlikte Bilişim İhtisas Mahkemeleri kurulacak. Böylece sadece internetteki bilişim suçlarına bakacak olan hakimler kazandıkları deneyimlerle daha hızlı karar ve doğru karar alabilecek.

Çalışma başlatılıyor

Daha önce Yargıtay Başkanı Ali Alkan da Bilişim İhtisas Mahkemeleri kurulmasını gündeme getirerek, bilişim konusunda uzman hakim ve cumhuriyet savcılarının atanması gerektiğini söylemişti. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni internet yasasıyla birlikte ihtisas mahkemeleri konusunda işareti verdi. Bakan Bozdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile çalışma yapılacağını söyledi.