Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, darbe girişiminin ardından FETÖ'ye yönelik başlatılan soruşturmayla ilgili olarak "Arşiv tutmayan, kod adı ve kod numaraları ile kullanılması nedeniyle büyük ölçüde gizliliği esas alan, 'Eagle' programını sadece FETÖ'cülerin kullanmadığı tespit edildi. Eagle programını terör örgütleri PKK ve DAEŞ'in de etkin bir şekilde kullandıkları iddiasına yer verdi.

ByLock ve Eagle ile ilgili yeni gelişmeler var.

1- Arşiv tutmayan, kod adı ve kod numaraları ile kullanılması nedeniyle büyük ölçüde gizliliği esas alan, 'Eagle' programını sadece FETÖ'cülerin kullanmadığı tespit edildi. Eagle programını terör örgütleri PKK ve DAEŞ'in de etkin bir şekilde kullandıkları tespit edildi. FETÖ'cülerin PKK terör örgütü ile işbirliği iddialarına, 'Eagle kardeşliği' de eklendi.

2- MİT'te oluşturulan özel birimin Eagle programı üzerindeki çalışması sürerken ByLock'la ilgili bir gelişme yaşandı. MİT, Bylock'la ilgili çalışmalarını tamamladı. Bylock'la ilgili veriler, MİT tarafından kısa bir süre sonra 15 Temmuz darbe girişimini soruşturan Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edilecek.

Bu süre zarfında MİT, Bylock'la ilgili sağlıklı gördüğü 165 bin veriyi inceledi, 120 bin kullanıcının aktif olarak sisteme girdiği tespit edildi.

Telefonlarında ByLock programı çıkanlar üç ayrı gruba ayrılarak birimlerine iletildi. MİT'in Bylock'la ilgili çalışmalarını tamamlayarak dosyayı cumhuriyet savcılarına teslim etmesiyle birlikte, kamuda ByLock'tan dolayı görevden almalar sona erecek.