Gerek adliyede ifade/sorgu için bekleyen şüpheli/mağdurun bir an evvel müdafi/vekilin hukuki yardımından yararlanması, gerekse ivedi işlerde adliyede bulunan avukatlara öncelik tanınarak gereksiz zaman ve mali kayıpların önüne geçilebilmesi için geliştirilen bu sisteme, İstanbul Barosu web sitesi üzerinden yahut cep telefonlarından adliyedeyim.istanbulbarosu.org.tr adresine baronet kullanıcı adı ve şifresi ile girilebilecektir.

Sistem hafta içi her gün 09.00 ile 18.00 arası çalışacaktır. Bu saatler arasında CMK görev bölgesi adliyesinde bulunacak olan avukatlar, en az bir en çok üç saat için adliyedeyim diyebileceklerdir.

Aynı günde sisteme birden çok adliyedeyim kaydı girilebilecek diledikleri an sisteme tekrar girerek verdikleri kaydı iptal edebileceklerdir.

Bu sistem bir adliye nöbeti olmayıp, dileyen avukatlar ne kadar süre ile adliyede olduklarını online olarak CMK Servisine bildirebilecek, adliyeden görev talebinde bulunulması halinde ise robot ataması dışında servis personelince manuel olarak telefonla adliyede olduğunu bildiren avukatlar arasından en az görev puanına sahip olandan başlanmak kaydıyla görevlendirme yapılacaktır.