Bloomberg'in haberine göre, Amerika'nın San Franscisco şehrinde düzenlenen RSA teknoloji ve güvenlik konferansında tanıtılan Blackphone (kara cep) konuşmalara, e-posta ve diğer verilere erişimi engelleme özelliğine sahip. Cihazın geliştiricisi olan Silent Circle'ın Kurucusu Mike Janke, cihazının Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi'ne (NSA) karşı ispatlı olmasa da casusların işini zorlaştırdığını söyledi.

Eski bir deniz komando askeri olan Janke, gizli haberleşme üzerine uzmanlaştı. Silent Circle'ın Blackphone'u, 629 dolarlık fiyatla satılıyor. Fiyat, SpiderOak'ın sağladığı iki yıllık kriptolu online dosya ve Disconnect Inc'dan özel web tarayıcısı hizmeti üyeliğini de kapsıyor. Silent Circle ve SpiderOak'ın hizmeti, 'peer to peer teknoloji' denilen bir ağ protokolüne dayanıyor.

NSA'dan koruma sözü vermiyor...

Kullanıcılar merkezi koordinasyon ihtiyacı olmadan kendi verilerini üretip kendi kripto anahtarlarını oluşturuyor ve cihaz geliştiricileri müşterilerinin oluşturduğu içeriğe müdahale edemiyor.

Janke, sağladıkları teknolojiye karşın hiçbir firmanın kullanıcılarına NSA'dan korunma konusunda söz veremeyeceğini de belirterek, "Güçlü kriptoların dinlenmesi çok zor ancak konu hükümetin teftişine geldiğinde hedef ajanları, mahkeme garantisiyle doğrudan müşterilere gitmeye yönlendirmek" dedi.

Mike Janke, Blackphone'a petrol, gaz, üretim, teknoloji, sağlık ve ulaşım sektöründen firmaların talep gösterdiğini de aktardı. Janke, dünyanın en büyük firmaları ve 11 hükümetten cihazlarına talep geldiğini de kaydetti.