E-Devlet Kapısı sistemine giriş için E-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. T.C kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz olmadan E-Devlet Kapısı online hizmetlerinden yararlanmanız mümkün değil.

E-Devlet sistemi için şifre nasıl alınır?

E-Devlet sisteminde yer alan hizmetler zaman ilerledikçe daha fazla kullanılmaya başlandı. Teknolojinin gelişmesi ve sistemin mobil cihazlar üzerinde daha sık kullanılabilirliği de sistemden yararlananların sayısında günden güne artış yaşanmasına sebep oldu.

Resmi işlemlerden, sorgulama işlemlerine kadar artık bir çok hizmeti online olarak kullanabilmenizi sağlayan E-Devlet sisteminde yer almak artık bir gereklilik halini aldı. Online işlemleri anında gerçekleştirebileceğiniz bu sistemden yararlanmak hem zaman kazandırma hem de kolaylık sağlaması açısından birçok avantajı beraberinden getiren bir hizmet oldu.

İnternet üzerinden resmi site olan "turkiye.gov.tr" adresinden hizmet almayı kolaylaştıran bu sistemden faydalanabilmek için, vatandaşların T.C kimlik numaraları ve E-Devlet şifreleri edinmeleri gerekiyor.

E-Devlet sistemi üzerinden hizmet almak isteyenler giriş işlemleri için şifrelerini en yakın PTT şubelerinden alabiliyor. 15 yaşını doldurmuş olan her vatandaş kimliğini ibraz ederek şahsen ya da vekaleti olan kişi E-Devlet şifresi için PTT'lere giderek E-Devlet kapısı şifrelerini alabilirler. Şifresini ilk kez alacak vatandaşlar PTT tarafına işlem masrafı olarak 2 TL ödeyerek şifrelerini edinebiliyorlar.

E-Devlet şifresini unuttuğunuzda ne yapmanız gerekir?

E-Devlet şifrenizi güvenliğiniz için kimseyle paylaşmamanız büyük önem taşır. Şifrenin unutulması durumunda sıfırlamak adına ve güvenlik açısından yine PTT şubelerine giderek şahsen ve kimlik göstererek yeni şifrenizi alabiliyorsunuz. Ancak hatırlatmakta fayda var ilk şifreden sonra gerekçeniz ne olursa olsun yeniden şifre alıyorsanız PTT'ye her şifre için 4 TL ödeme yapmanız gerekiyor.

E-Devlet sistemine giriş için kimlik doğrulama sistemi için çeşitli işlemleri gerçekleştirmek mümkün. Bu sayede şifrenizi daha güvenli bir şekilde koruyor olabiliyorsunuz. E-Devlet şifresi, mobil imza ile giriş, elektronik imza ile giriş gibi işlemlerle sisteme giriş güvenliğinizi sağlayabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra şifrenizi ilk girişten sonra değiştirmeniz ve iyi bir şekilde saklamanız kişisel bilgilerinizin korunması açısından da büyük önem taşıyor.