Eğer teknoloji dünyasını az çok yakından takip ediyorsanız, Apple’ın kullanıcılarını kızdıran CPU yavaşlatma kararını da hatırlayacaksınızdır. Kısa süre önce Cupertino merkezli şirketin eski iPhone modellerini bilinçli olarak yavaşlattığı ortaya çıkmıştı. Bu gerçeğin ardından eski iPhone kullanıcıları, ardı ardına Apple’a dava açmaya başladı. Akıllı telefon pazarının önemli ismi, daha fazla davaya maruz kalmamak için özür niteliğinde bir bildiri yayınlama kararı almıştı. Şimdi ise kullanıcıları sevindirecek haber birinci ağızdan, Apple CEO’su Tim Cook’tan geldi.

Cook, bir sonraki güncellemede de CPU hızını yavaşlatan bir yazılımın söz konusu olabileceğini fakat bu yazılımın devreye girmesinin kullanıcılara bağlı olacağını söyledi. Yani muhtemelen “Ayarlar” kısmında yer alacak olan bir buton ile, CPU hızının yavaşlayıp, normale dönmesini kontrol edebileceğiz. Apple’ın yetkili ismi, kullanıcıların bu butonu kullanmamalarını tavsiye ettiklerini de söyledi.

Sonuç olarak yeni gelecek olan güncelleme ile eski iPhone modellerinin tekrardan hızlanacaklarını söylemek mümkün. Tabi Apple bu güncellemeye başka şeyler de dahil etmezse. Genel olarak kullanıcılar, iPhone’larını yavaşlamadan kullanmak istiyorlar. Bu da onların en doğal hakları. Sonuçta herkesin, her sene yeni bir iPhone alacak kadar bütçesi olmayabilir. (Ecevit Bıktım/CnnTürk)