Sosyal paylaşımın lideri konumunda olan Facebook, paylaşımlar kadar yorumlara da yepyeni özellikler getirmeye devam ediyor. Facebook kullananlar için paylaşımlarda ve durum güncellemelerinde, artık yorum kısmına video yüklemek mümkün. Yakın zamana kadar yalnızca fotoğraf eklemek mümkün olan bu sistemi, kamera ikonuna dokunularak video yükleme seçeneğini aktif hale getirmek mümkün. Hale geldi hem Android hem de iOS için uyumlu halde olan ve kullanıma uygun olan bu sistemin, web sitesi tarafından desteklendiğini de bilinmesi gerekir.

İçinde bulunduğumuz yılın başlarında prototip olarak düzenlenen özellik, faaliyete geçtikten sonra Facebook yorumlarının, acaba daha karmaşık olur mu? Soru işaretini de ön plana taşıdığını unutmamak gerek. Çok yoğun olan ve fazla insanın kullandığı bir sosyal paylaşım sitesinde, yeni uygulamaların ne getireceğini ise zaman içerisinde gözlemlemek çok daha kolay olacak. Facebook mühendisi Bob Baldvin, çok zor olan bu işlemin başarıya ulaşması halinde, Facebook adına çok önemli bir gelişim olacağını belirtti. Yorumlarda kullanılan bütün sistemlerin yoğun trafik oluşturduğunu belirten Facebook görevlisi, aslında bu projenin umut vadeden programlar içerisinde yer aldığını da konuşmasına ekledi. Geçtiğimiz ocak ayı içinde canlı yayın özelliklerini faaliyete geçiren sosyal paylaşım sitesi Facebook, bu tür gelişmelerine hızlandırarak sürdürüyor. Nisan ayında Android uygulamalarına video sekmesi özelliği ile de gündeme gelen sosyal paylaşım sitesi, özellikle yorum kısmına eklenecek video konusunda da son derece iddialı bir çalışma yürüttü. Yaptığı bu önemli çalışmaların meyvesini toplayan sosyal paylaşım sitesi, bu sayede gelişimini sürdürüyor.

Görüntüleme sayısının Facebook hisselerine kazandırdığı değer, bu tarz projelerin ağırlık kazanmasında da en büyük etken olarak biliniyor. Aslında bu tür yatırımların her ne kadar Facebook için avantajlı görünse de kullanıcılar için de gerçekten ideal ve ilgi çekici bir yöntem haline geldiğini söylemek mümkün. Coşkulu ve hareketli bir yorumcu kapasitesine sahip olan Facebook, bu yeni video ekleme sistemi ile birlikte, kullanıcılarına gerçekten çok özel fırsatlar hazırlamış durumda. Böylesine gelişime açık ve insanları heyecanlandıran bir uygulamanın, kullanıcı sayısını ve paylaşımları arttıracağını öngörmek son derece kolay.

indir.com tarafından hazırlanmıştır.