Sosyal medya devi Facebook, Sponsored Story (Sponsorlu Hikayeler) adlı programından dolayı adına açılan davada uzlaşma yolunu seçti. Bu durum aynı zamanda, Facebook’un gizlilik ihlali yaptığını kabul etmesi anlamına geliyor.
 
Sponsorlu Hikâyeler adlı program, kullanıcıların beğenilerini bir marka veya sayfanın tanıtımında açık bir şekilde kullanabiliyor. Bu da kişisel bilgilerin gizliliğini ihlal anlamına geliyor. Ayrıca şirketin bundan ticari kâr elde ediyor olması da sosyal medya devini köşeye sıkıştırdı.
 
Kalifornia eyalet yasalarında kişinin izni olmadan bu tür eylemlerde bulunulması, yasadışı olarak tanımlanıyor. Ayrıca yasalar, Facebook’un hizmet koşullarına onay vermiş olmanın bile, bu eylemi suç olmaktan çıkarmadığını belirtiyor. Yasal açıdan büyük bir baskı altında kalan Facebook, 20 milyon dolar karşılığında davacılarla anlaşma yolunu seçti.
 
Facebook’un kendisine şu ana kadar 234 milyon dolar kazandıran programı sonlandırması beklenmiyor. Ancak sosyal medya devinin programla ilgili yeni düzenlemeler yapması gündemde.
 
Facebook’un kullanıcılara içeriklerinin nasıl paylaşıldığı konusunda daha fazla kontrol imkânı vereceği belirtilirken, davacılar yapılacak değişikliğin sosyal medya devine 145 milyon dolara mal olabileceğini belirtti.