Marka farkındalığı ve çağrışımı yaratmak isteyen reklam verenler bu güncelleme ile video reklamlarını hem paylaşımlar üzerinden görüntülenen videolar arasında (öncesinde, ortasında veya sonrasında), hem de makale içinde yayınlayabilecek. 

İşletmeler artık Facebook ve Instagram’daki videolarını Hedef Kitle Ağı içerisinde insanların zaman geçirdiği diğer uygulama ve web sitelerinde de paylaşabilecek.

Hedef Kitle Ağı, ilk kez masa üstünde de reklam verilmesini sağlayarak reklam verenlerin daha fazla insana ulaşmasını sağlıyor. Günde 100 milyon saat video izlenen Facebook’ta reklam verenler Hedef Kitle Ağı ile yalnız mobil Haber Kaynağı üzerinden ulaştıkları kişi sayısından yüzde 10 daha fazla insana ulaşabiliyor.

Paylaşımlar arasında yer alan video reklamlar izlenen video durduğunda, video başlamadan önce veya video bittikten sonra görüntülenebilecek. Makale içindeki video reklamlar ise paragraf aralarında, piksellerin en az yarısı görüntülendiğinde otomatik olarak oynatılacak. Makale içi video reklamlar şimdilik sadece Instant Articles ile kullanılabilecek.