The Wall Street Journal 'da geçtiğimiz gün yayınlanan bir raporda, Facebook'un artık 13 yaşın altındaki çocuklar tarafından da kullanabileceğine değinildi.

Yayınlanan raporda 13 yaş altında olan çocukların artık Facebook hesabı açabileceği ama ebeveynlerinin gözetimi altında olmak zorunda olacakları belirtildi. Ebeveynler tarafından sağlanmak zorunda olan gözetim içinse, Facebook yetkilileri direk olarak ebeveynlerin hesaplarına bağlanacak bir yapı üzerinde çalışıyorlar. Geliştirilecek olan sistem içerisindeyse ebeveynler çocuklarının kimlerle arkadaş olabileceklerini ve hangi uygulamaları kullanabilecekleri üzerinde tam kontrole sahip olacaklar.

Ortaya çıkan bu haberin ardından Wall Street Journal tarafından üzerinde çalışılan sistemin gerçekliği hakkında sorulan sorularaysa Facebook ne evet, ne de hayır diyebildi. Firma tarafından yapılan açıklamaysa şu şekilde oldu; "Aileleri tarafından online ortamlarda dolaşmalarına izin verilen küçük yaştaki çocukları korumanın farklı yollarını arıyoruz."

An itibariyle yaşı 13'ten küçük olan çocukların Facebook hesabı açmaları mümkün değil. Pek tabi bu durum yaşlarını büyük göstererek sosyal medya çılgınlığına katılan çocukları engelleyemiyor. Facebook 'un en büyük rakibi konumunda olan Twitter ise yakın bir zamanda yaşı 13'ten küçük olduğu anlaşılan yüzlerce hesabı engelledi.(Radikal)