Türkiye'deki kullanıcıların Facebook hesaplarına gelen virüs, link olarak görünüyor ve tıklanıldığı takdirde arkadaş listesindeki herkesi etiketliyor. Kısa sürede onbinlerce kişinin bilgisayarına bulaşan virüs hızla yayılmaya devam ediyor.

Virüs, kullanıcıların tıklaması üzerinden sahibine para kazandırıyor.

'YETENEK SİZSİNİZ'E KATILDIM VİRÜSÜ'

Türkiye'nin meşhur programı Yetenek Sizsiniz de Facebook virüsünden nasibini aldı. Virüs, 'Yetenek Sizsiniz'e katıldım. Linke tıklayın' şeklinde bir mesaj ile kullanıcıların duvarına otomatik bir gönderme yapıyor.

FACEBOOK VİRÜSLERİNDEN NASIL KURTULURUM?

Facbook virüsüne maruz kalan kullanıcıların;

-Antivirüs ve antispy programları kullanmaları,

-İnternet tarayıcılarının ayarları ve eklentilerini kontrol etmeleri (Google Chrome için Ayarlar>Uzantılar , Mozilla Firefox için Eklentiler)

-Facebook uygulamalar bölümünü kontrol etmeleri (Ayarlar>Gizlilik>Uygulamalar) ve

-Microsoft Windows işletim sistemini kullananlar için Başlat>çalıştır ya da Başlat'taki arama satırına 'Regedit' yazıp, açılan kayıt defteri bölümünden Hkey_local_machine-Software > Policies > Google > Chrome bölümündeki 'asdadsfclbonhleeank' gibi karışık isme sahip dosyayı silmeleri tavsiye ediliyor.

NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Facebook kullanıcılarının, link tıklama üzerinden para kazanan bu kişilere farkında olmadan para kazandırmaması için şu maddelere dikkat etmesi gerekiyor:

-Ünlü web sitelerinin isimleri taklit ederen (bir kaç harfi faklı) sitelerin linkini tıklamayın. (Dropbox.com - dropboxcontentuser örneği)

-Facebook'un verdiği 'Lütfen dikkatli ol' mesajını ciddiye alın.

-Facebook ekranı taklit edilerek oluşturulan ve 'Bu siz misiniz?' şeklinde bir soru ile sizden şifrenizi girmenizi isteyen sitelerden uzak durun.

-Facebook şifresi verilerek yüklenen Facebook uygulamalarını kaldırın ve şifrenizi değiştirin.