"Kullanıcıların kişisel gizlilik esası" İrlanda merkezli Facebook'un bir süredir başını ağrıtan konu.

Geçtiğimiz sene, İrlandalı Data Koruma Komisyoneri Billy Hawkes, Facebook'u gizlilik politikaları konusunda uyarmış, Avrupa'nın data koruma kanunlarına uygun yeni bir düzenleme istemişti. 

Facebook kullanıcılarını kişisel gizlilikleri konusunda bilgilendirecek bir dizi değişiklik için öneride bulunmuştu. O önerilerden biri de, Facebook'un ''yüz tanıma'' sistemi konusunda, kullanıcılar için  ek bir uyarı yapılmasıydı. 

Hawkes, her ne kadar sistemin tamamen kaldırılmasını istemediyse de, Facebook, uygulamayı Avrupa'daki yeni kullanıcılar için tamamen kaldırdı. Facebook Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Sorumlusu Richar Allan,  Avrupa Birliği konuyu inceleyerek bu gibi teknolojilerle ilgili yeni bir mevzuat oluşturduğunu belirtti. 

Yüz tanıma uygulamasının şirketin ticari faaliyetlerinden biri olmadığının altını çizen Allan, kullanıcılardan da fazla şikayet almadıklarını söyledi. 

Facebook yöneticileri şimdilik geri adım attı. Ancak, uygulamayı AB mevzuatına uygun olarak yeniden geliştirmeyi planlıyorlar. Facebook'un gizlilik politikaları daha önce de Almanya ve Kanada gibi ülkelerde tartışma konusu olmuştu. 

CNN TÜRK