Geçtiğimiz senenin ikinci yarısına damga vuran ve sık sık haberlere konu olan kripto para piyasası darbe üzerine darbe yiyor. Facebook son dakika kararıyla kripto para ticareti, ICO işlemleri ve ‘ikili opsiyonlar’ gibi etkinliklere yönelik reklamları yasaklama kararı aldı. Çok sayıda dolandırıcılık olayının gerçekleştiği kripto para ticareti sebebiyle Facebook, platformun dolandırıcılık amacı taşıyan kişilerce kullanılmasına engel olmayı hedeflediğini belirtiyor.

AMAÇ DOLANDIRICILARI DURDURMAK

Facebook’un Ürün Yönetim Başkanı Rob Leathern bugün yazdığı bir blog yazısında yeni belirlenen politikanın, özellikle, “sıklıkla yanlış yönlendirme ya da dolandırma maksatlarına matuf” ürün ve hizmet çeşitlerini yasakladığını belirtti.

facebook-guncel-haberler

Bitcoin, Litecoin ve Ethereum gibi kripto paralar ve ‘initial coin offerings’ etkinlikleri çok sayıda dolandırıcılığı da beraberinde getiren bir popülarite kazandı. Facebook’un insanların bu ürün ve servisleri keşfetmelerini ve bilgi sahibi olmaya devam etmelerini istediğini belirten Leathern, bununla birlikte dürüst iş yapmayan, kimi çevrelerce ‘kumar’ olarak değerlendirilen ‘ikili opsiyon’, ICO ve kripto para reklamları yapan çok sayıda firma olduğunu da söylüyor. Leathern bu politikanın oldukça geniş kapsamlı olduğunun farkında olduğunu, fakat bunun bilinçli olarak alınmış bir karar olduğunu belirtiyor.