İLHAN TOPRAK

Siyasetçilerin sosyal medya hesaplarını ele geçiren korsanlar, yanıltıcı mesajlar yayınlayarak dezenformasyon yapıyor. Korsanlar son olarak AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin twitter hesabını ele geçirdi. Canikli, hesabından mesaj atan kişilerden davacı olacak

İfade özgürlüğünün çağımızdaki en önemli argümanı olarak gösterilen sosyal medya birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Darbecilerin, terör gruplarının bile örgütlenerek eylem talimatları verebildiği sosyal ağlarının güvenlik zaafiyeti ise bir diğer endişe konusu. Soma faciasından sonra hesapları illegal yoldan ele geçirilen AK Partili milletvekillerine Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de eklendi. Hem twitter hem de hotmail hesapları başka şahıslarca ele geçirilen Canikli, suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

PEŞ PEŞE DAVA AÇILIYOR

Soma faciasından sonra AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait'in twitter hesabı üçüncü şahıslarca ele geçirildi. Sait'ten sonra Milletvekilleri Oktay Saral ve Harun Karaca ile Salim Uslu'nun da twitter hesapları çalındı. Twitter hesapları çalınan milletvekilleri Anayasa Mahkemesi'ne gitmeyi planlıyor.

VEKİL HESABINDAN MESAJ

Hackerlerin hedefinde siyasiler hep vardı. Yılın ilk ayında hackerlerin hedefi HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü oldu. Kürkçü'nün twitter hesabını çalanlar Türkiye ve Türkmenistan bayrakları arasında kalpaklı Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafı koyarak 'Türkiye Türktür Türk Kalacak! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE - MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÜRK IRKI SAĞOLSUN TANRI TÜRKÜ KORUSUN!' tweet'lerini atmıştı. Twitter geçen yıl Şubat ayının ilk haftası bir açıklama yaparak 250 bin twitter kullanıcısının hesap bilgilerinin çalındığını duyurmuştu.