iPhone 5, CNET’in başını çektiği teknoloji sitelerinin analistleri tarafından akvaryuma atılmaktan, fırında 200 dereceyle pişirilmeye kadar çok sayıda ve çeşitli testlerden geçirildi. Aklı başında hiçbir insanın bu tür eylemlerde bulunmayacağı düşünüldüğünde, alınan sonuçlar çok önemli değil. Ancak YouTube’a düşen yeni bir video, fırında telefon pişirmenin bile ötesine geçiyor: Keskin nişancı tüfeğiyle iPhone kaplaması vurmak.

Richard Ryan adlı YouTube kullanıcısı, RatedRR  adıyla bulunan hesabına yüklediği videoda, Nisan ayında aldığı bir iPhone 5 panelinin sağlamlığını test ediyor. Birçok nesneyi farklı ağır silahlarla vurduğu videolarını hesabına yüklemiş olan Ryan, iPhone kaplaması için de .50 kalibrelik keskin nişancı tüfeği kullanıyor.

Videoda, Marudai kurşun geçirmez zırha sahip iPhone panelini, .50 kalibrelik mermiye dayanabildiği iddiasını test etmek için vurmaya karar vermiş. Japon yapımı iki kilo ağırlığındaki kurşun geçirmez panel, 665 dolara satılıyor.

Barrett M82A1 keskin nişancı tüfeğiyle zırha ateş eden Ryan, iyi bir isabetle panelin bulunduğu platformu darmadağın ediyor. Panel metrelerce uçuyor ancak zırhın kalitesi kendisini gösteriyor. Mermi, bir krater oluştursa da, panel tek parça halinde kalıyor.

CNET'in iPhone'a acıması yok.



NTV