Nokia X, Asha ve S60 serilerini yeterince “karlı” olmadıkları sebebiyle iptal eden Microsoft, kendisinden beklenmeyen bir hamle yaparak 15 dolarlık Nokia 130’u piyasaya sürüyor.
Son dönemde yeniden yapılanma sürecine giren ve bu doğrultuda karlılığı az departmanlarını kapatan ve işlerine son veren Microsoft, giriş seviye akıllı telefon pazarından “şimdilik” çekilmediğini piyasaya sürdüğü Nokia 130’la gösterdi.

Son dönemde bütün gücünü Windows Phone platformunu geliştirmeye adayan Microsoft, Nokia 130 ile birlikte kullanıcılarına müzik ve video oynatma özelliği taşıyan “giriş seviye” bir cep telefonu sunuyor. Mp 3 oynatıcı, video oynatıcı ve radyo ile cep telefonunu harmanlayan şirket kullancılarına SD kart desteği de sunuyor. 46 saat müzik dinleme ve 16 saat video izleme süresini kullanıcılara sunan cihaz, 1.8 inçlik ekrana sahip.

Scroll.com.tr'nin haberine göre Microsoft her ne kadar üst segment cihazlara yöneleceğini açıklasa da, bu cihazla birlikte şirketin hala “farklı” planları olduğunu görebiliyoruz. Giriş seviye bir cep telefonuyla, bu pazardan gelir elde etmek isteyen şirket, bu konuda Nokia’nın tecrübesine ve müşterilerin Nokia cep telefonlarına duyduğu güvenden faydalanmak istiyor olabilir.

Microsoft’tan yapılan açıklamada, şirketin daha önce açıklandığı gibi sadece üst segment cihazlar üzerinde çalışacağı belirtilirken, konuyla ilgili daha geniş bir açıklma yapılmadı. Cihazın bu çeyrekte bütün dünya ile beraber Türkiye’de de satışa sunulması bekleniyor. Farklı renk seçenekleriyle gelecek Nokia 130, 15 dolara giriş seviyesi kullanıcılarla buluşacak.