Pek çoğumuz elimizde şikayet dilekçeleriyle çeşitli kurumların koridorlarında o gergin anları yaşamaktan çekiniriz. Normal. Çünkü yoğun bir iş hayatı içerisinde vakit ayırıp da bu tip işlerle uğraşmak kimsenin keyifle yerine getireceği bir şey değildir. Peki ama o susmayan telefonumuzu ne yapacağız?

"Cinsel gücü arttıran gergedan boynuzu" , "Ödemelerinizi hafifletecek kredi fırsatları" , "Haftasonu kaçamağı için bilmemneredeki tatil köyü" durmuyor telefonumuz. Sürekli bir mesaj bombardımanı altındayız. Yetmiyor bilmediğimiz numaralar arıyor ve ahizenin diğer ucunda saçma sapan, alakamızın olmayacağı tekliflerle karşılaşıyoruz. Şaka değil, bu sebeplerden yuvası yıkılan aileler bile oluyor. Buna karşı ne yaptı hukuk sistemi? Bir yasa geliştirdi ve bu yasa kapsamında artık bu tip mesajların, çağrıların hatta maillerin gelmesi engellendi.

Biz de bunu aşağıdaki yazımızda anlatmıştık

Pekala... 1 Mayıs geldi geçti ve hala arsızca mesaj atan ve arayanlar var. Ne yapacağız? Şikayette bulunmamız gerekiyor ancak içimizden bürokrasinin o tozlu yollarında sürüklenmek de gelmiyor. Çaresi ilaç gibi: spambitti.com

Sitenin mantığı son derece basit. Siteyi açıyorsunuz. Size gelen spam mesajının ekran görüntüsünü yüklüyorsunuz. İsminizi paylaşıyorsunuz, son olarak da yapılan şikayetin sonucunu öğrenmek için bir mail adresi veriyorsunuz. Son adımda karşınıza çıkan "Gönder" butonuna tıkladığınız zaman, size o mesajı gönderenin yandı gülü keten helvası!

Son adımdan sonra karşınıza şöyle bir ibare çıkıyor:

"Başvuruları biriktirip, haftada bir, tüzel kişi sıfatıyla ıslak imza ile Bakanlık Ticaret İl Müdürlüğü'ne iletiyoruz. Sonuç aldığımızda adresinize bildireceğiz. Bu ihbarlar yasaya işlerlik getirebilir."

Yani özetle, kesin bilgidir yayabilirsiniz. Herkes kendisine gelen en az 1 spam mesajı bu platformla paylaşırsa çok sürmez güneşli yaz günlerinde spamdan arınmış bir ülke olarak geleceğe umutla bakabiliriz!



 Haber: Oktay Volkan Alkaya - Radikal